°F | °C
invalid location provided
ΑΤΖΕΝΤΑ 15.9.2010

Ο Δήμος Αιτωλικού στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2010» διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις ως εξής:

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου ώρα 5.00 μ.μ.

Ο 4ος αγώνα δρόμου λιμνοθάλασσας Αιτωλικού  και

- Γιορτή ψαριού   

 

Η Πινακοθήκη Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου με τη συνεργασία του Δήμου Μεσολογγίου και της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, διοργανώνουν εντυπωσιακή έκθεση  με θέμα «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την χαρακτική». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 11 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ. στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 28 Νοεμβρίου 2010.     

 

Ο Δήμος Ινάχου & το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στα πλαίσια «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010» συνεχίζει τις εκδηλώσεις έως 26 Σεπτεμβρίου 2010 με ελεύθερη είσοδο.

Έως Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010  θα διαρκέσει η Έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ινάχου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. - Γνωριμία με το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας. Ώρα 9.00 π.μ. εκκίνηση στον Παλαιό Σταθά. Διαδρομή: Παλαιός Σταθάς- Θύαμος. Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη και ελεγχόμενη. 

 

Το Εικαστικό Εργαστήρι του δήμου Αγρινίου παρουσιάζει την ετήσια έκθεση με έργα μαθητών και σπουδαστών του που παρακολούθησαν την περίοδο 2009-2010 τα τμήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κεραμικής και φωτογραφίας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 7,30 μμ στις αίθουσες του παλαιού δημαρχείου Αγίου Κωνσταντίνου. Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί και την έναρξη της φετινής χρονιάς, τα μαθήματα της οποίας θα ξεκινήσουν στις 4 Οκτωβρίου. Διάρκεια έκθεσης : έως 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ώρες επισκέψεων, καθημερινά : 10.00 -13.00 και 18.00 - 21.00

Πληροφορίες - εγγραφές : Παπαστράτου 83, Αγρίνιο

τηλ.- fax : 26410.48372

 

H Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνει ότι η ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας θα γιορτασθεί στην Ι.Π. Μεσολογγίου την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: Ώρα: 10:30 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Ώρα: 11:00 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων των τελευταίων πολέμων (Τρίγωνο). -Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

 

Το Μουσείο Κατράκη στο Αιτωλικό, πρότυπο της χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα

 

Με στόχο να συνεισφέρει στην προβολή της τέχνης και την προώθηση της πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας μας η COSMOTE, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στηρίζει το Μουσείο Κατράκη, ένα μουσείο πρότυπο της χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το Μουσείο «Βάσω Κατράκη» που ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2006, στο γραφικό νησάκι του Αιτωλικού, αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο τέχνης, καθώς φιλοξενεί έργα της διακεκριμένης ελληνίδας ζωγράφου και χαράκτριας. Η Βάσω Κατράκη, μαθήτρια του Κωνσταντίνου Παρθένη και του Γιάννη Κεφαλληνού, και ένα από τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα της μοντέρνας τέχνης, κληροδότησε στη γενέτειρά της όλα της τα έργα, τα οποία φιλοξενούνται μόνιμα στη μια αίθουσα του Μουσείου.

Η COSMOTE συνεχίζει την προσπάθειά της να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και ελπίζει φέτος να συρρεύσουν στο Μουσείο φιλότεχνοι από κάθε γωνιά της χώρας.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...