°F | °C
invalid location provided
Ο Χρυσούς κανών

Η Χριστιανική Αλήθεια

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, θεολόγου

Όλοι μας και ο κάθε άνθρωπος χωριστά είμαστε πρόσωπα, προσωπικότητες. Έτσι όλοι μας θέλουμε, επιθυμούμε κάτι.

Τι θέλουμε ημείς, τι επιθυμούμε. Θέλουμε οι άλλοι άνθρωποι, οι συνάνθρωποί μας να μην κάνουν το κακό, το επικίνδυνο, το βλαπτικό. Και αν ημπορούν βέβαια να μας κάνουν το καλό, να μας προσφέρουν το ωφέλιμον, την καλήν τους συμπαράσταση. Θέλουμε γενικότερα οι άλλοι άνθρωποι να είναι θετικοί απέναντί μας.

Αυτός είναι ο κανόνας που θέλουμε να τηρούνται οι συνάνθρωποί μας απέναντί μας. και οι συνάνθρωποί μας το ίδιο θέλουν και επιζητούν από ημάς. Δεν θέλουν το κακό, το άσχημο, το άδικο, την συκοφαντία τους, τους κακούς τρόπους, την άσχημη συμπεριφορά και το καθετί που είναι επικίνδυνο, θλιβερό και καταστρεπτικό. Και αν ημπορούμε να στεκόμαστε κοντά τους στις δύσκολες καταστάσεις τις ζωής τους.

Η ανθρωπίνη φύσις και η αληθινή μας ύπαρξις επάνω στον πλανήτη μας αυτό απαιτούν. Να κάνουμε στους άλλους εκείνα που θέλουμε να κάνουν οι άλλοι σε μας. Όμως και περισσότερο απαιτεί και μας συμβουλεύει ο θείος Νόμος, ο Νόμος του Κυρίου μας, του Ιησού Χριστού. Τι μας λέγει: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως» (Λκ. στ΄ 31). Είναι τα χρυσά λόγια του Κυρίου μας.

Αυτή η αλληλική καλή συμπεριφορά μας είναι ο Χρυσούς κανών της αρμονικής και ευτυχισμένης επίγειας ζωής μας. Βέβαια ο χρυσούς κανών στηρίζεται επάνω στην πίστη μας στο Θεό και σε όλη τη διδασκαλία που μας παρουσίασε ο Χριστός και στην αγάπη.

Ο χρυσούς κανών απαραίτητος για την χρυσή ζωή επάνω στη γη μας, όμως και για την ολόχρυση ζωή μας στον ουρανό, στον παράδεισο.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...