Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1952
mod_vvisit_counterΧθές4775
mod_vvisit_counterAll7501000
°F | °C
invalid location provided
Θαυμασία Μορφή

Ο πατήρ Θεόκλητος Ντζάθας

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, θεολόγου

Πέρυσι το 2009 αυτόν τον μήνα Μάιο και Ιούνιο ο Αρχιμανδίτης π. Θεόκλητος Ντζάθας ήταν μαζί μας, ήταν παρών. Και με την παρουσία του εστόλιζε και ελάμπρυνε τη ζωή και το περιβάλλον όλων μας.

Όμως στις 20 Ιουνίου του 2009 έφυγε από κοντά μας, ανεχώρησε για την αιωνιότητα, για εκείνον στον οποίον αφιέρωσε όλη του την ζωήν και έδωσε τα πάντα.

Έδωσε ο π. Θεόκλητος τα πάντα στο Χριστό και την εκκλησία: Τις σπουδές του, την θεολογία του την προφορική, την συγγραφική, την διδακτικήν. Την ιεροσύνην του την λειτουργική και θεολογική, αλλά και τα σπουδαία του έργα. Έτσι εργάστηκε ο π. Θεόκλητος και αυτή την ολοκληρωμένη προσφορά του ως θυμίαμα πνευματικής ευωδίας προσέφερεν εις τον Κύριον και όχι μόνο σ' αυτόν, αλλά και εις όλους μας προσέφερε πολλά, τόσα πολλά που μας προξενεί το θαυμασμό. Τόσα πολλά έδωσε και στον Κύριο και την εκκλησία και την κοινωνία που απέβη θαυμασία μορφή, θα λέγαμε μορφή εκκλησιαστική και κοινωνική ανεπανάληπτη.

Απέβη ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Ντζάθας θαυνασία μορφή τόσο για την αρετή του, όσο για την προσφοράν του την εκκλησιαστικήν, την εκπαιδευτικήν, την κοινωνικήν και την παντοίαν άλλη. Στις ημέρες μας νομίζω πως ίσταται μια τέτοια θαυμασία μορφή.

Τα ολίγα αυτά πτωχά λόγια μου προσφέρω στη θαυμασία αυτή μορφή, στον αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Ντζάθα με την ευκαιρία του ετησίου μνημοσύνου του και της ετησίας μνήμης του. Πιστεύω δε πως ένας τέτοιος θαυμαστός πατήρ και άνθρωπος θα είναι τοποθετημένος στην έκλαμπρον κατάστασιν της Βασιλείας του Θεού.

Πάτερ μου, θαυμασία μορφή τα γης μας πρόσφερε δεήσεις στον Κύριο για όλους μας και για εμένα τον μνημονεύοντα τον ετήσιον μνημόσυνόν σου.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...