°F | °C
invalid location provided
24ΩΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της dhmosiografiaΠανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), μετά από κοινή απόφαση με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας, αλλά και τις αδελφές συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην Ενημέρωση, κηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο απαιτούν την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που επιβάλλουν Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Δηλώνουν ότι τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που προέκυψαν από τους σκληρούς αγώνες δεκαετιών, δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Οι συντάξεις, η επικούρηση, η περίθαλψη, οι πόροι για τα Ταμεία μας, οι συνταγματικές εγγυήσεις είναι δικαιώματα που δεν θα αφήσουμε να χαθούν.
Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στον Τύπο αγωνίζονται ενάντια στην πρωτοφανή πολιτική λιτότητας, που επιχειρείται να επιβληθεί. Απαιτούν αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς και σεβασμό και υπογραφή ΣΣΕ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. υπογραμμίζει ιδιαίτερα τον κίνδυνο των απολύσεων -που η κυβέρνηση υποδαυλίζει συζητώντας απαράδεκτα μέτρα όπως η μείωση των αποζημιώσεων- και δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων στον Τύπο.
Προειδοποιεί όλες τις πλευρές ότι η απεργία της 3ης Ιουνίου θα αποτελέσει την αφετηρία ενός κύκλου κινητοποιήσεων με διάρκεια και σταδιακή κλιμάκωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.


 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...