°F | °C
invalid location provided
ΑΤΖΕΝΤΑ 20. 5.2010

Ο Σύλλογος Απανταχού Κρυονεριτών  «Ο ΔΑΜΙΑΝΟΣ» διοργανώνει 10ήμερα εκδρομή στην Τουρκία. Η αναχώρηση θα γίνει στις 6 Ιουνίου. Δηλώσεις συμμετοχής: Για το Αγρίνιο: Στραβοδήμος Κων/νος τηλ. 26410-23249 Για τη Ναύπακτο: Πέτρου Θωμάς τηλ. 26340-28984       

 

Συνεχίζονται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγ. Κων/νου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Ισαποστόλων Κων/νου & Ελένης καθώς και οι επετειακές εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στην γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (1919) και στη μαρτυρική πορεία των Μικρασιατών προσφύγων (1922). Οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Αγρινίου πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Κων/νου, το Σύλλογο Ποντιών Αιτ/νίας ΄΄Δ.Ψαθάς΄΄ και το σύλλογο Μικρασιατών προσφύγων Αιτ/νίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής :                              

Πέμπτη   20 Μαΐου 2010

7:30 μ.μ.  Μέγας  Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας  στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου, προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Επιφανίου Καραγιώργου.

9:30 μ.μ. Παράσταση Χορευτικών Συγκροτημάτων:

- Κ.Α.Π.Η  Αγ.Κων/νου

- Συλλόγου Μικρασιατών Ν.Αιτωλ/νίας

- Συλλόγου Πραμαντιωτών

- Συλλόγου Ποντίων Ν.Αιτωλ/νίας ΄΄Δ. Ψαθάς ΄΄

- Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου (Τμήματα Αγ. Κων/νου)

   Πλατεία Αγίου Κων/νου.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία Ιερουργούντους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

6:25 μ.μ. Προσέλευση επισήμων.

6:30 μ.μ. Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου

7:00 μ.μ.  Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Ισαποστόλων Κων/νου και Ελένης.

Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

9:30 μ.μ. Λαϊκή Συναυλία  με τον Βαγγέλη Κορακάκη στην Πλατεία Αγίου Κων/νου.

 

Την Κυριακή 23 Μαΐου 2010 θα γιορταστεί στην Ι.Π. Μεσολογγίου η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.                             Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Κυριακή 23 Μαΐου 2010 ΩΡΑ 11:00 π.μ.- Τέλεση Δοξολογίας στην Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα.Ομιλία από εκπρόσωπο του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς».

ΩΡΑ 11:30 π.μ.- Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων των τελευταίων Πολέμων (Τρίγωνο).

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» ολοκληρώνει τις προβολές με ταινίες τέχνης αφιέρωμα για παιδιά και νέους, για την περίοδο 2009-2010. Την Κυριακή 30 Μαΐου στις 11.00 το πρωί θα προβληθεί η τελευταία ταινία «Ο Βίνσεντ κι εγώ» σε σενάριο και σκηνοθεσία Μικαέλ Ριμπό. Οι ταινίες  επαναπροβάλλονται τη Δευτέρα το πρωί αποκλειστικά για τα σχολεία. Είσοδος ελεύθερη.

 

Μολονότι στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε  η Τέχνη μπορεί να θεωρηθεί πολυτέλεια, η "Διέξοδος" εμμένει και προσπαθεί να λειτουργεί ως ένας χώρος που προσφέρει στους επισκέπτες της ελπίδα και στιγμές ομορφιάς. Στα πλαίσια των ΓΙΟΡΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥ 2010 του Δήμου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου  οργάνωσε την έκθεση «Αλάτι, ο λευκός θησαυρός», που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα, επιχειρώντας μια εικαστική και ιστορική προσέγγιση αυτού του ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ζωής στοιχείου. Στις αίθουσες του πρώτου ορόφου εκτίθεται μια συλλογή από 400 αλατιέρες που χρονολούνται από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα καθώς και πίνακες - δημιουργήματα του εικαστικού συμβούλου της "Διεξόδου" ζωγράφου - αγιογράφου  Βαγγέλη Ρόμπολα, ο οποίος είχε και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της έκθεσης. Η επισκεψιμότητα της έκθεσης αυτής ήταν πρωτοφανής αφού στο διάστημα των δύο μέχρι τώρα μηνών λειτουργίας της υποδέχτηκε περί τους 6.500 επισκέπτες. Δεδομένου  ότι το ενδιαφέρον του κοινού από όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα την Δυτική Ελλάδα, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά μεγάλο, σε συνδυασμό με τις αιτήσεις των δασκάλων και καθηγητών για  πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων τάξεων των σχολείων τους, αποφασίστηκε και νέα  παράταση της έκθεσης έως τις 30 Μαΐου. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά. Δευτέρα και Τρίτη πρωινές ώρες μόνο για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις μαθητών μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (26310 51260). Από Τετάρτη έως και Κυριακή (τόσο για το κοινό όσο και για μαθητές ) από 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από 7.00 το απόγευμα έως 9.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄,

από την  Πέμπτη 20  Μαΐου 2010

 θα προβάλει την ταινία: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥΣ

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σον Λέβι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Στιβ Καρέλ , Τίνα Φέι, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζέιμς Φράνκο ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ : 7.30 &  9.30 μ.μ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26410-44345

 

Τετραήμερο γλέντι στο Μεσολόγγι για το «Πανηγύρι τ'  Άη-Συμιού»

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Σάββατο 22 έως και Τρίτη 25 Μαΐου 2009) γίνεται στο Μεσολόγγι το «Πανηγύρι του Άη-Συμιού», που στο πέρασμα του χρόνου διατηρεί αναλλοίωτα τα στοιχεία που το συνθέτουν. Κι αυτό γιατί πρόκειται, για ένα αυθεντικό πανηγύρι με ιστορικό και θρησκευτικό χαρακτήρα, που διοργανώνεται στο Μεσολόγγι από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της Ιερής Πόλης, σύμφωνα με τεκμηριωμένες ιστορικές μαρτυρίες και το οποίο είναι το μόνο αστικό πανηγύρι σε όλη την Ελλάδα.

Η προεταοιμασία του πανηγυριού ξεκίνησε από τη γιορτή της Αναλήψεως την περασμένη εβδομάδα και όπως είναι γνωστό οι πανηγυριστές χωρίζονται στους «αρματωμένους» και στους «καβαλαραίους». Οι αρματωμένοι δημιουργούν  7 με 8 συνήθως παρέες από 8-20 άτομα και ντύνονται με την παραδοσιακή μεσολογγίτικη φορεσιά(ντουλαμάς).  Οι καβαλαραίοι, η πλειοψηφία των οποίων είναι νέοι, ιππεύουν άλογα. Αυτοί στολίζουν το πανηγύρι και εκδηλώνουν το σεβασμό της νέας γενιάς στις ωραίες παραδόσεις του τόπου.

 

Ο Θίασος Αθανασίου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του θα παρουσιάσει παραστάσεις παραδοσιακού Καραγιόζη με το έργο «Ο Καραγκιόζης πλοίαρχος». Το Σάββατο 22 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου και την Κυριακή 23 Μαΐου στις 11.30 π.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.  

Το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών θα τελέσει μνημόσυνο για τα 557 χρόνια από την άλωση της Πόλης (1453) το Σάββατο 29 Μαΐου και ώρα 11.00 το πρωί στην αίθουσα ΔΕΛΦΟΙ του ιδρύματος. 

Ο Δήμος Θεστιέων, στα πλαίσια του εορτασμού της Αγίας Τριάδας διοργανώνει διήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 23 και 24 Μαΐου ως εξής:  Κυριακή 23 Μαΐου ώρα 7.15 μ.μ. Μέγας εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Παναιτωλίου χοροστατούντως του Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Τριάδας στους κεντρικούς δρόμους του Παναιτωλίου με τη συνοδεία φιλαρμονικής Λούρου Πρεβέζης. Το βράδυ 10.30 της ίδιας μέρας θα γίνει το «Πανηγύρι στο δρόνο» και το συγκρότημα του Πετρουλούκα-Αντώνη Κυρίτση. Δευτέρα 24 Μαΐου στις 7.00 π.μ. θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Παναιτωλίου.

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...