°F | °C
invalid location provided
ATZENTA 8.5.2010

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου   «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου ολοκληρώνουν το πρόγραμμα του Εικαστικού κύκλου «Αιτωλοακαρνάνες Εικαστικοί» και διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη γλύπτρια Χριστίνα Σαραντοπούλου με θέμα «Τέχνη και Αστικό Τοπίο» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαΐου 2010 στις 7.30 μ.μ. στη Γλυπτοθήκη Χρ. Καπράλου.

 

Ο Σύλλογος Απανταχού Κρυονεριτών «Ο ΔΑΜΙΑΝΟΣ» διοργανώνει 10ήμερα εκδρομή στην Τουρκία. Η αναχώρηση θα γίνει στις 6 Ιουνίου. Δηλώσεις συμμετοχής: Για το Αγρίνιο: Στραβοδήμος Κων/νος τηλ. 26410-23249 Για τη Ναύπακτο: Πέτρου Θωμάς τηλ. 26340-28984       

Το Τμήμα Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου  θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Λιωμένο βούτυρο» του Σάκη Σερέφα, την Παρασκευή 7 Μαΐου 2010 στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν καθημερινά μέχρι 10 Μαΐου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.  

Εβδομάδα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, εθελοντικούς συλλόγους και φορείς της πόλης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου έως το Σάββατο 8 Μαΐου.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων, δημιουργία ζώνης πυροπροστασίας στο αλσύλιο του Αγ. Χριστοφόρου και ανακύκλωση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών.

 Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» συνεχίζει τις προβολές με ταινίες τέχνης αφιέρωμα για παιδιά και νέους, για την περίοδο 2009-2010. Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί. Οι ταινίες  επαναπροβάλλονται τη Δευτέρα το πρωί αποκλειστικά για τα σχολεία. Την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 θα προβληθεί η προτελευταία ταινία «Το καναρινί ποδήλατο» σε σενάριο και σκηνοθεσία Δημήτρη Σταύρακα. Είσοδος ελεύθερη.

 

Στις 9 Μαΐου 2010 ημέρα Κυριακή το Αγρίνιο γιορτάζει τη μνήμη του Πολιούχου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου και διοργανώνει  εορταστικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 8 Μαΐου  

7.30 μ.μ.: Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγ. Χριστοφόρου καθώς και Μέγα πανηγυρικός Εσπερινός στον παλαιό ναό Αγ. Χριστοφόρου

8.00 μ.μ.: Παράσταση παιδικών χορευτικών τμημάτων, στο Αθλητικό Κέντρο Δύο Ρεμάτων

Κυριακή 9 Μαΐου

7.00 π.μ.: Ακολουθία Όρθρου και Αρχιερατική θεία λειτουργία στο νέο Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου (και παλαιό ναό) 

11.30 π.μ.:  Αναβίωση εθίμου- Πέταγμα αερόστατων, στα πλατάνια Δύο Ρεμάτων

6.30 μ.μ.: Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός

7.15 μ.μ.: Λιτάνευση της Ιερής εικόνας και των ιερών Λειψάνων του Αγίου Χριστοφόρου με τη συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ. Ιερεμίας προσκεκλημένοι του Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Στη λιτανεία θα συμμετέχουν: η φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου και του Δήμου Πατρέων   

9.00 μ.μ.: Παράσταση χορευτικών στην Πλατεία Δύο Ρεμάτων

10.00 μ.μ.:  Δημοτική- Λαϊκή Συναυλία με τους Θεοδοσία Στίγκα και Ηλία Κλωναρίδη.

 Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄ Από Πέμπτη 6 Μαΐου θα προβάλει την ταινία «ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΝΟΣ» ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τομ Φορντ. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Κόλιν Φερθ, Τζούλιαν Μουρ, Νίκολας Χουλτ, Μάθιου Γκουντ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ : 7.30 &  9.30 μ.μ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26410-44345

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου Τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Μαΐου 2010 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο 10 χλμ. της Εθνικής οδού Αγρινίου-Αντιρρίου.   

 

Ο Δήμος Μεσολογγίου, η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλ/νίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου και η Εθνική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο της 184ης επετείου της Εξόδου, παρουσιάζουν έκθεση με θέμα «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη» και θα διαρκέσει μέχρι 1η Σεπτεμβρίου.

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου  «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, ολοκληρώνει τον 4ο και τελευταίο κύκλο των κινηματογραφικών προβολών για την περίοδο 2009-2010, με κλασικές ταινίες για όλες τις εποχές, με την ταινία «ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΩΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ» σε σκηνοθεσία Σεργκέι Παρατζάνοφ. Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 στις 9.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. 

 

Ο Χάρρυ Κλυνν και η θεατρική του ομάδα «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» συνεχίζουν  για τρίτη συνεχή χρονιά την περιοδεία ανά την Ελλάδα με την αριστουργηματική κωμωδία των Αλ. Σακελάριου - Χρ. Γιαννακόπουλου «ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ»
50 χρόνια μετά την ομώνυμη ταινία με τον Βασίλη Λογοθετίδη που έγραψαν οι «Διόσκουροι» Σακελάριος-Γιαννακόπουλος, ο Χάρρυ Κλυνν πρωτοερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα του 2008 το ρόλο του στρατηγού Δεκαβάλα στο θέατρο "ΑΠΟΘΗΚΗ Δ'  ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ"  στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε καλοκαιρινή περιοδεία σε επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα και παρουσίαση του έργου για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη (ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ).

Την Τετάρτη 12 Μαΐου η παράσταση θα δοθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. 

 

H Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων  διοργανώνει στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας Συνδιάσκεψη Επιμελητηριακών Στελεχών, με θέματα που αφορούν στην απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, στη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), στο νομοθετικό πλαίσιο των Επιμελητηρίων και στα προβλήματα των επιμελητηριακών υπαλλήλων.

Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 7 & 8 Μαΐου 2010 στην έδρα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο και θα συμμετάσχουν οι Διευθυντές των Επιμελητηρίων, Τμηματάρχες, υπεύθυνοι υπάλληλοι για το ΓΕΜΗ, σύνεδροι της Ο.Σ.Υ.Ε, και μέλη των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων.

 

Το Ωδείο Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει συναυλία-αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκη, που θα γίνει το Σάββατο 15 Μαΐου 2010 στις 8.00 μ.μ. στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου. 

 

Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μεσολογγίου «Μηχανικού Μιχαήλ Κοκκίνη», θα βραβεύσει τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητές του κατά την τελευταία τριετία, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου.

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...