Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα145
mod_vvisit_counterΧθές394
mod_vvisit_counterAll8061249
°F | °C
invalid location provided
Η Χριστιανική Αλήθεια

Η Χριστιανική Αλιεία

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, θεολόγου

Η αλιεία των ψαριών, η ψαρική αλιεία γίνεται και από απλούς ανθρώπους, ιδιαιτέρως όμως από ανθρώπους της αλιευτικής τέχνης και του αλιευτικού επαγγέλματος. Είναι δε οι άνθρωποι αυτοί αξιόλογοι διότι τόσον για τον εαυτό τους, όσον και για τους άλλους για όλους μας  προσφέρουν την αξιόλογο και απαραίτητο τροφή της θαλάσσης, τα ψάρια.

Οι αλιείς αξιόλογοι άνθρωποι, απαραίτητοι και αναντικατάστατοι. Όμως δεν υπάρχει μόνο η υδάτινη θάλασσα και τα ψάρια αυτής. Υπάρχει και η ανθρώπινη θάλασσα. Η ζωή όλων ημών των ανθρώπων. Τι είναι η ζωή μας; Μία θάλασσα. Και ημείς όλοι ζούμε μέσα τη θάλασσα αυτή της κοινωνίας και της γης.

Ημείς οι άνθρωποι καθώς ζούμε πρέπει να γνωρίζουμε το καλό και μάλιστα το θεϊκό καλό, το χριστιανικό. Να το γνωρίζουμε και να το αλιευόμαστε συνεχώς σ' αυτό, στο θεϊκό και χριστιανικό καλό. Για να γίνεται αυτό χρειάζεται η χριστιανική αλιεία. Να αλιευόμαστε όλοι. Όσοι είμαστε αλιευμένοι εις Χριστόν να γινόμαστε χριστιανικοί αλιείς και όσοι δεν είμαστε να αφήνουμε τους εαυτούς μας να αλιεύονται. Η χριστιανική αλιεία χρειάζεται για να γινόμαστε όλοι μας καλοί και για να οικοδομούμε μίαν ανθρωπότητα καλυτέρα και να επιτυγχάνουμε την αποκατάστασή μας στον ουρανό. Αυτό το έργο της χριστιανικής αλιείας ας το κάνουμε όλοι μας. ιδιαιτέρως όμως η εκκλησία μας με τους επισκόπους της, τους κληρικούς της και άλλα ιερά πρόσωπα. Πάντως ο Κύριός μας, ο Σωτήρ και Διδάσκαλός μας επιθυμεί αυτή τη χριστιανική αλιεία. Την εκφράζεται με το λόγον του προς τον Πέτρον: «Μη φοβού από του νυν ανθρώπους έσω ζωγρών»  (Λκ. ε΄10).

           

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...