Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα88
mod_vvisit_counterΧθές311
mod_vvisit_counterAll8056212
°F | °C
invalid location provided
MIA ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

Απολύθηκε, για αδικαιολόγητο πλουτισμό  ο διευθυντής της Πολεοδομίας στην Σύρο.

Να συνεχιστούν παντού και με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι σε δημόσιους λειτουργούς που προκαλούν.

Υπό απόλυση βρίσκεται ο δktirio2wf4ιευθυντής της πολεοδομίας Σύρου -στην αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η Σύρος και η Μύκονος- μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της νομαρχίας Κυκλάδων.

Την τύχη του αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι υπάλληλοι της ίδιας πολεοδομίας, οι οποίοι βρέθηκαν έπειτα από έρευνα να έχουν στην κατοχή τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε καταθέσεις, μετοχές και πολλά ακριβά ακίνητα. «Στη Μύκονο υπάρχει ομερτά», λέει στην «Καθημερινή» ο νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας. «Όσο κι αν προσπάθησα, δεν μπόρεσα να κατεδαφίσω ούτε ένα αυθαίρετο. Όσα και όποια συμφέροντα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι υπάρχουν στην Ελλάδα, είναι εκεί».

Ο προϊστάμενος της πολεοδομίας Σύρου, Δημήτρης Μπουντούρης, παύθηκε οριστικά από τα καθήκοντά του στις 19 Απριλίου, έπειτα από απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της νομαρχίας. Η απόλυσή του θα οριστικοποιηθεί αφότου κριθεί από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό ή το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Μπουντούρης ελέγχθηκε για τη δραστηριότητα, τα εισοδήματα και την περιουσιακή του κατάσταση το 2003-2006 (από το Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου Εσωτερικών) και το 2007 (από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης).
Όπως προέκυψε, είχε στην κατοχή του 635.000 ευρώ σε καταθέσεις, μετοχές, οικόπεδο στη Ντελαγκράτσια της Σύρου, πολυτελές όχημα και άλλα περιουσιακά στοιχεία, η απόκτηση των οποίων δεν δικαιολογούνταν από τον μισθό του. Σε λίγες ημέρες θα εξεταστεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό και ο υποδιευθυντής της ίδιας πολεοδομίας.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστή η απόλυση επικεφαλής πολεοδομικού γραφείου στα νησιά, με σαφείς κατηγορίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό. Η πραγματικότητα βέβαια στη Μύκονο, αλλά και σε άλλα νησιά (εντός και εκτός Κυκλάδων) αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία την ύπαρξη οργανωμένων κυκλωμάτων πολεοδομικών αυθαιρεσιών.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...