°F | °C
invalid location provided
Με πολύ θετικά σχόλια η παρουσία του ΤΕΙ Μεσολογγίου

 στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft  στα πλαίσια του Media Camp 2010)

Στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft οργανώθηκε φέτος το Media Camp 2010 στο διάστημα από Παρασκευή 9 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 11 Απριλίου. Η εκδήλωση αυτή είναι μια ετήσια αυθepdo_team1όρμητη συγκέντρωση γεννημένη από την επιθυμία κάποιων ανθρώπων να μοιραστούν και να μάθουν μέσα σε ένα ανοικτό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να Παρουσιάσουν, να Επιδείξουν, να Συζητήσουν και να Αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους με ένα χαλαρό, χαοτικό αλλά υψηλής παραγωγικότητας και πληροφόρησης τρόπο.

Με στόχο την διερεύνηση των δυνατοτήτων επιχειρηματικότητας με την χρήση των νέων μέσων και τεχνολογιών, οι ομιλίες  αφορούσαν θέματα γύρω από την Τεχνολογία, τα νέα Μέσα, το ελεύθερο λογισμικό, την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην Σουηδία & την ΕΕ. αλλά και ευρύτερα θέματα επιχειρηματικότητας, την Κοινωνιολογική διάσταση της νέας διαδικτυακής εποχής και τις επιχειρηματικές ιδέες που έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωράνε δυναμικά.

Οι παρουσιάσεις, συζητήσεις και τα workshops ξεπέρασαν συνολικά τις 45, και τις δύο ημέρες 10-11/4, ενώ οι συμμετέχοντες ήταν περίπου 300 άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας. Εντύπωση έκανε η προσέλευση νέων προσώπων που δεν είχαν ξανά έρθει σε επαφή με την κοινότητα των ανθρώπων που ήδη ασχολούνται με τον χώρο.

Φέτος ειδική θέση είχε to TEI Μεσολογγίου με τη συμμετοχή του τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία με τρεις παρουσιάσεις. Ο Προϊστάμενος του τμήματος, κ Σπύρος Συρμακέσης μίλησε για θέματα Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας παρουσιάζοντας παράλληλα και τις δραστηριότητες του ΤΕΙ στο χώρο του eBusiness. O απόφοιτος του τμήματος κ. Κώσταςepdo_team2 Βίλλιος σε ξεχωριστή εκδήλωση παρουσίασε την πορεία της Εκπαίδευσης από Απόσταση (e-learning) στην Ελλάδα και τους μηχανισμούς ασφάλειας και ο φοιτητής του τμήματος κ. Γιάννης Πουλόπουλος στα πλαίσια της παράλληλης εκδήλωσης για τη Νεανική επιχειρηματικότητα με Joomla παρουσίασε το project Astypalaia-island.gr την ιδέα του οποίου συνέλαβε και υλοποίησε μόνος του.

Πολύ δυναμική ήταν η παρουσία φοιτητών και αποφοίτων του ΤΕΙ Μεσολογγίου και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης. Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες της εκδήλωσης και σε ορισμένες από αυτές με πρωταγωνιστικό ρόλο. Στα πλαίσια της παρουσίασης των δυνατοτήτων μίας νέας έκδοσης δημοφιλής πλατφόρμας ανάπτυξης ιστοσελίδων, ο φοιτητής του τμήματος Γιάννης Πουλόπουλος, παρουσίασε ,για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην αντίστοιχη τεχνολογική συνεδρία, τις δυνατότητες του νέου λογισμικού αλλά και έκανε επίδειξη μιας ιστοσελίδας που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό.

Στην όλη εκδήλωση σημαντική θέση είχε η δυνατότητα των παρευρισκομένων να αλληλεπιδράσουν με τις διαφορετικές τεχνολογίες με διαφορετικούς τρόπους. Στα πλαίσια της δραστηριότητας αυτής, σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ένα quiz που συνδύαζε γνώσεις, ευφυΐα και γνώσεις υπολογιστών. Η δυσκολία του quiz αποδείχτηκε αρκετά μεγάλη με αποτέλεσμα από τους 300 συμμετέχοντες, μόνο δύο άτομα κατάφεραν να βρουν τη λύση του, από τους οποίους ο ένας ήταν ο φοιτητής του τμήματος ΕΠΔΟ, Θωμάς Φώσκολος.

Η συμμετοχή και η συνεισφορά του ΤΕΙ Μεσολογγίου στην επιτυχία της εκδήλωσης αναγνωρίστηκε και από την οργανωτική επιτροπή που ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Ίδρυμα για την παρουσία του και τη ποιότητα της δουλειάς που επέδειξε.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...