Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα144
mod_vvisit_counterΧθές394
mod_vvisit_counterAll8061248
°F | °C
invalid location provided
ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

 ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ

(Εκφωνήθηκε στις 15-4-2010 στον Ι. Ναό Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου απ' τον πρόεδρο των Θεολόγων Αιτωλ/νίας κ. Σπυρίδωνα Ι. Παπαθανασίου)

Αγαπητέ φίλε και συkoytsoykhsνάδελφε Παναγιώτη,

Μέσα στην αναστάσιμη ατμόσφαιρα και στην εαρινή μοσχοβολιά, στην οποία ζούμε, εκείνο που δεν φανταζόμασταν, ότι μπορούσαμε ν' ακούσουμε, ήταν η θλιβερή είδηση του θανάτου σου.

Σιωπηλά στεκόμαστε μπροστά στο «όντως φοβερότατο το του θανάτου μυστήριο». Γιατί όπου ο πόνος είναι βαθύς, εκεί τα λόγια είναι περιττά. Εκεί αρμόζει η σιωπή και η προσευχή. Η νεκρολογία της σιωπής είναι ο πιο εύγλωττος λόγος. Γι' αυτό τα λίγα τούτα φτωχά λόγια είναι ένας καρδιακός χαιρετισμός από την οικογένεια των Θεολόγων, την οποία τόσο αγάπησες και την οποία υπηρέτησε με αυταπάρνηση τα λίγα χρόνια της ζωής σου ως απλό μέλος αυτής, αλλά και ως ενεργό μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του τοπικού Παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.

Υπήρξες- αν και σύντομη η πορεία σου, αφού μόλις 33 ετών μας έφυγες - θεολόγος εγκρατής, που διακόνησες με συνέπεια και ιεραποστολικό ζήλο, κάθε πόστο και πρωτοβουλία που αναλάμβανες.

Ποθούσες να μεταφέρεις το ευαγγελικό μήνυμα και να δίνεις τη μαρτυρία της πίστεως στον σύγχρονο άνθρωπο. Ο χώρος των ερτζιανών, η πέννα του δημοσιογράφου, το διαδίκτυο, το αναλόγιο των εκκλησιών υπήρξαν ο άμβωνας, απ' όπου μετέδιδες το λόγο του Θεού. Και όλα αυτά με ανιδιοτέλεια, πνεύμα διακονίας, θυσίας, τοποθετώντας πέρα και πάνω απ' τον εαυτό σου το κοινό συμφέρον.

Υπήρξες προσηνής, καλοσυνάτος, γεμάτος αγάπη και ενδιαφέρον για κάθε έργο, που θα ωφελούσε τους συνανθρώπους μας. Σε χαρακτήριζε η σεμνότητα, η ευπρέπεια και η ειλικρίνεια.

Αγαπητέ Παναγιώτη,

Ο δρόμος που πορεύεσαι σήμερα μαζί με τον αγαπητό πατέρα σου, σας οδηγεί στο φως, στη χαρά και στη δόξα, που ανέτειλε, πριν λίγες μέρες, απ' το κενό μνημείο. Αυτό μας διαβεβαιώνει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος «Μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες».

Αφήνεις «τον παρόντα και ουχ' εστώτα κόσμον» και μεταβαίνεις στον «νοούμενον και μένοντα, τον πάσης ελεύθερον ταραχής και απλά τους «δερματίνους χιτώνες», για να αναστηθούν και πάλι, με την τελική σάλπιγγα, την ημέρα εκείνη της αναστάσεως των νεκρών.

Η γήινη απουσία σου είναι ένα επεισόδιο στην αιωνιότητα της ζωής. Για μας η έλλειψή σου θα είναι αισθητή και οδυνηρή. Πιστεύουμε όμως ότι θα βρίσκεται στη χώρα των ζώντων μαζί με τον Γέροντα Άγιο Λευίτη της ενορίας σου, τον Παπαποστόλη, τον οποίο ιδιαίτερα τιμούσες και πρόβαλες την αγιοσύνη του.

Προσευχόμαστε στον Κύριο, τον Νικητή του θανάτου, να παρηγορήσει τη μητέρα σου, τα αδέλφια σου και όλους τους οικείους σου και η μνήμη η δική σου και του πατέρα σου να είναι να είναι αιωνία.   

              

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...