°F | °C
invalid location provided
Γ Ν Ω Μ Η:

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

 Το δυστυχώς επτωχεύσαμεν το είπε ο μεγάλος Χαρίλαος Τρικούπης. Αλλά όταν αυτό συνέβη, ο Χαρίλαος Τρικούπης άφησε πίσω του στην Ελλάδα ένα μεγάλο κοινοβουλευτικό συγκοινωνιακό εθνικό έργο και ένα σύγχρονο πολιτισμό. Σήμερα ακούσαμε από τους πολιτικούς μας ότι χάσαμε με την οικονομική πολιτική που είχαμε τη μισή εθνική μας κυριαρχία. Αλλά αυτοί οι νεοηγέτες αφήνουν πίσω τα ερείπια μιας καταστροφής. Πτωχεύσεις στην Ελλάδα έγιναν πολλές. Το 1827, το 1843, το 1893, το 1932 αλλά οι Έλληνες εσαεί παίδες και πολλοί νεώτεροι πολιτικοί μας φάνηκαν ανίδεοι και ανίκανοι να ιδούν τις συνέπειες των λόγων τους και των πολιτικών τους ενεργειών. Δεν διάβασαν ή δεν άκουσαν τον αείμνηστο Γεώργιο Καφαντάρη ο οποίος είπε και έγραψε ότι τα χρέη αιχμαλωτίζουν έθνη. Δεν διάβασαν τον αρχαίο Έλληνα Δημόκριτο ο οποίος είπε ότι «όποιος ξεπερνάει το μέτρο, έστω και στα ευχάριστα, μπορεί να καταλήξει στα δυσάρεστα». Δεν έμαθαν το αρχαιορουμελιώτικο ρητό ότι: «Η σπαταλία και η πολιτελία χαλούν νοικοκυριά και καταστρέφουν κράτη»; Αλλά το κυβερνάν εστί προνοείν και δεν διδάσκεται γράφουν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Και μη χειρότερα λέει σήμερα ο σοφός λαός μας.

Σε μια πρόσφατη εκδήλωση των Ευρυτάνων στην Αθήνα στην Παλαιά Βουλή ακούσαμε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερόνυμο να λέει ότι της οικονομικής κρίσεως στην Ελλάδα προηγήθηκε η πνευματική και ηθική κρίση. Έχει δίκιο και έτσι είναι τα πράγματα. Αυτές διέλυσαν την Ελλάδα. Ο λαός μας λέει ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι του. Και το ερώτημα του λαού μας είναι τούτο. Πως συναίνεσε ο ιερός μας κλήρος στην ψήφιση νόμων για το αυτόματο διαζύγιο των παντρεμένων που διέλυσε την Ελληνική οικογένεια και κοινωνία. Στις αμβλώσεις των γυναικών που πετιούνται οι νέοι στους οχετούς των πόλεων. Στους πολιτικούς γάμους των Ληξιαρχείων. Στα σύμφωνα συμβιώσεως ομοφυλόφιλων σε σύμφωνα ελεύθερης συμβίωσης και σε πολλά απαράδεκτα των νόμων και των θεσμών της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν αντέδρασε σε αυτά τα κακά στην Ελλάδα η Ελληνική Εκκλησία όπως δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μας αντέδρασε ο Πάπας της Ρώμης και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Το πλείστον των νεώτερων Υπουργών Οικονομικών πολιτικών της Ελλάδας παρά τα πτυχία τους των μεγάλων Πανεπιστημίων του εξωτερικού θεωρούνται αδύναμοι από την εδώ Καφανταρική βουλή των πλατανιών και των καφενείων. Θεωρούνται το πλείστον αδύναμοι και προπέτες με δυσμενείς συνέπειες για τα οικονομικά της Ελλάδας. Αλλά και η Ευρωπαϊκή Κοινότητα και το Ευρωκοινοβούλιο δεν είχε πάρει μέτρα προστασίας του Ευρωπαϊκού νομίσματος. Άφησε την Ελλάδα στα νύχια των καρτέλ των διεθνών τοκογλύφων. Ο ευφυής πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν είπε στον πρωθυπουργό μας ότι υπεύθυνος της οικονομικής κρίσεως είναι η Αμερική και η μεν σιδηρά κυρία της Ευρώπης κ. Μέρκελ είπε ότι γνωρίζουμε την κρίση αλλά λεπτά δεν έχουμε να δώσουμε στην Ελλάδα, ο δε  κ.Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κ.Ομπάμα υπέδειξε στον πρωθυπουργό μας να τον βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Ευτυχώς η οικονομική κρίση της Ελλάδας ήταν αιτία να λαβαίνει μέτρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προστασία του Ευρωπαϊκού νομίσματος, αν τελικά συνεννοηθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ του λαού της Ελλάδας πρέπει να εκφραστεί στο Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, και στη Γαλλίδα Υπουργό των Οικονομικών. Αν και αυτοί έχουν τα προβλήματά τους είπαν ότι θα βοηθήσει η Γαλλία την Ελλάδα στην παρούσα οικονομική κρίση. Η Ελλάδα έχει πολλαπλές υποχρεώσεις στους Προέδρους της Γαλλικής Δημοκρατίας. Στους Μέγα Ναπολέοντα, Κλεμανσώ, Ντεγκώλ, Ζισκάρ Ντ' Εστέν, Φρανσουά Μιττεράν, Σιράκ γιατί πάντοτε ήταν δίπλα στους μεγάλους αγώνες του έθνους μας. Εδώ στην περιοχή μας ακούμε τα καλύτερα λόγια για τους Γάλλους Προέδρους και το Γαλλικό λαό.

Σήμερα από τη γνωστή υπερδύναμη πέραν του Ατλαντικού επιχειρείται να τιμωρηθεί η Ελλάδα για το βέτο που υπέβαλε προ ετών στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας να μην περικυκλώσει την Ελλάδα το επεκτεινόμενο μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια και έχουμε την ταπεινή γνώμη ότι καλώς έπραξε τότε η Ελληνική Κυβέρνηση. Όλοι οι κυβερνήτες της Ελλάδος πρέπει να γνωρίζουν τα αίτια της Μικρασιατικής καταστροφής και τα αιματηρά γεγονότα στο Γουδή και την συμπεριφορά των Αγγλοαμερικανών εις βάρος του Ελληνισμού κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974 επί Κυβερνήσεως της χούντας του Ιωαννίδη. Αυτός και οι συνεργάτες του γλύτωσαν τότε τα κεφάλια τους χάριν της μακροθυμίας και του ανθρωπισμού του αείμνηστου Εθνάρχη Κωνσταντίνου Γεωργίου Καραμανλή.

Κύριοι κυβερνήτες των Αθηνών. Αγαπητοί αναγνώστες του άρθρου μας. Αυτές οι δύσκολες οικονομικές καταστάσεις στην Ελλάδα είναι εθνικές και δεν αντιμετωπίζονται με φανατισμούς, με βρισιές με αναθήματα και με αφανείς χειρονομίες μυστικών συμβούλων ακριβοπληρωμένων. Θέλουν κυβερνήσεις Εθνικής Ενότητος η Κυβερνήσεις προσωπικοτήτων με την στήριξη της Βουλής μας. Δεν θέλει μίση και έριδες. Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θέλει αγάπη μετριοπάθεια και σύνεση. Ο χρόνος ο οποίος τα φανερώνει όλα, θα δείξει τις πταίει για την σημερινή μεγάλη οικονομική, ηθική και πνευματική κρίση του Ελληνικού λαού και θα καταλογίσει τις ευθύνες των πολιτικών του αναλόγως.