°F | °C
invalid location provided
Βουλιάζει στα προβλήματα
Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2022 15:27

 το Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

 
 
 
 

Η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Πρέβεζας, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης σε ιατρικό προσωπικό απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

 

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης με ψήφισμα που κατάθεσε και εγκρίθηκε από το σώμα του Δ.Σ.

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Στροφής στο Μέλλον Θανάσης Ανωγιάτης αναφέρθηκε και στην κτιριακή αναβάθμιση που απαιτείται για το νοσοκομείο της Πρέβεζας και εξέφρασε την απορία πως στην Περιφέρεια Ηπείρου για τον σχεδιασμό του Πάρκου Τεχνολογίας μέσω δανεισμού μπορούν να βρεθούν 30εκ ευρώ και στη περίπτωση για νέο νοσοκομείο για την Πρέβεζα, δεν μπορούν να βρεθούν χρήματα.

 

Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας, Κοσμάς Κορωναίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κατάσταση για το νοσοκομείο της Πρέβεζας είναι πολύ κρίσιμη και πως κινδυνεύουμε να χάσουμε το νοσοκομείο καθώς κρέμεται από μια κλωστή όπως είπε, ενώ κάλεσε τον κόσμο να ξεσηκωθεί .

 

Τέλος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος είπε πως με μια επιτροπή που θα προκύψει από το δημοτικό συμβούλιο θα μεταβούν στην Αθήνα όπου θα επισκεφτούν το Υπουργείο Υγείας και θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό προκειμένου να του εκθέσουν την κρισιμότητα της κατάστασης .

 

Το ψήφισμα που κατάθεσε η λαική συσπείρωση:

 

Το Γ.Ν. Πρέβεζας στην παρούσα φάση βρίσκεται στην πλέον δεινή θέση από πλευράς στελέχωσης κυρίως ιατρικού προσωπικού χωρίς αυτό να σημαίνει πως η στελέχωση στις άλλες υπηρεσίες (νοσηλευτική, τεχνική, διοικητική) είναι καλή.

 

Σχεδόν όλα τα τμήματα έχουν οξύτατα προβλήματα στην λειτουργία τους με συνέπεια να εγείρονται θέματα ακόμη και ασφαλούς εφημέρευσης. Συγκεκριμένα τμήματα όπως το χειρουργικό και το παθολογικό έχουν σοβαρότατο πρόβλημα στελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό και στο αμέσως επόμενο διάστημα  αυτό θα επιταθεί ακόμη περισσότερο λόγω της αποχώρησης ιατρών από αυτά τα τμήματα. Η ορθοπεδική κλινική πρακτικά πάνω από το μισό μήνα δεν εφημερεύει με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να χρειάζεται να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία για την αυτονόητη περίθαλψη. Σοβαρά προβλήματα έχει επίσης το ακτινολογικό, το αναισθησιολογικό, το καρδιολογικό τμήμα, τα εργαστήρια τα οποία λειτουργούν  μόνο και μόνο επειδή οι ιατροί αυτών των τμημάτων ξημεροβραδιάζονται στο νοσοκομείο. Σε τμήματα όπως η μαιευτική οι μαίες βρίσκονται σε καθεστώς μονοβάρδιας εδώ και μήνες πράγμα που  μεθοδεύεται να επεκταθεί και σε άλλα τμήματα όπως στο καρδιολογικό τμήμα/ΜΣΝ, γεγονός που εγείρει σοβαρό θέμα ασφαλούς λειτουργίας.

 

2. Αιτία αυτής της σοβαρότατης δυσλειτουργία των τμημάτων αποτελεί η απροθυμία του Υπουργείου για προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων, ο συρρικνωμένος οργανισμός του νοσοκομείου και οι πενιχρές μισθολογικές απολαβές του ιατρικού προσωπικού που αποτελούν αντικίνητρο για να έρθουν ιατροί στο ΕΣΥ.

 

3. Το Δημοτικό  συμβούλιο Πρέβεζας δεσμεύεται να παρέμβει τόσο στην Διοίκηση της 6ης Υ.Πε όσο και στην πολιτική ηγεσία (Υπουργό Υγείας) ώστε άμεσα να αλλάξει ο οργανισμός του νοσοκομείου και να προκηρυχτούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις και επίσης να δοθούν μισθολογικά κίνητρα σε γιατρούς για να στελεχώσουν το ΕΣΥ και κατ επέκταση και το Γ.Ν.Πρέβεζας. Θα πρέπει επίσης να καταδικαστεί και το καθεστώς της νοσηλευτικής μονοβάρδιας στα τμήματα ως επισφαλής και επικίνδυνη τακτική. Τέλος να τεθεί το θέμα της άμεσης κτιριακής αναβάθμισης  του υπάρχοντος νοσοκομείου και της ανέγερσης νέου, αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

 epiruspost.gr