°F | °C
invalid location provided
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΗ
Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2022 18:29

KARDITSA

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

   Το βεληνεκές και η αποτελεσματικότητα του κάθε όπλου προσδιορίζουν την αξία του. Το θέατρο και γενικά ο πολιτισμός είναι όπλο. Το βεληνεκές του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, είναι μεγάλο. Έπαιξε σ’ όλη την Ελλάδα ως τον Έβρο και την Κρήτη, στη Γερμανία, στην Ελβετία, στα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας (Παλλάς, Αθηναϊκό, Περοκέ, Αττικό άλσος κλπ), το προσκάλεσαν Περιφερειάρχες μεγάλων Περιφερειών, όπως ο κ. Γιώργος Πατούλης Περιφέρειας Αττικής κ. ά., έγραψαν και παρουσίασαν επαινετικές κριτικές τα ΜΜΕ της Ελλάδας, Αμερικής, Ευρώπης κλπ,. και πρόσφερε άφθονο κι αβίαστο γέλιο στους θεατές με τα πρωτότυπα θεατρικά κείμενα του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου, συγγραφέα και στιχουργού, που αποδίδουν θαυμάσια ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Ιδιαίτερη αξία έχει η εντυπωσιακή παράσταση που έδωσε στην Αρχαία Ολυμπία, ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Ηλείας κ. Νίκου Κοροβέση. Η παράσταση έγινε με την κωμωδία «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’;» τουΔημήτρη Απ. Ρήτα, στις 11-8-2022, Πέμπτη, στο Κούμανι, μέσα στο υπέροχο προστατευόμενο δάσος της Φολόης με τα πανέμορφα και σπάνια δένδρα του. Πρόκειται για μία κωμωδία σταθμό στο νεοελληνικό θέατρο, αφού παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία και διθυραμβικές κριτικές σε 420 πόλεις, χωριά κλπ σε όλη την Ελλάδα, πολιτιστικό κατόρθωμα για νεοελληνική κωμωδία από επαρχιακό θέατρο. Την παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές μεταξύ των οποίων ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρόνικος Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Κουμανιωτών κ. Διονύσης Αλεξανδρόπουλος κι ά. Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας εντυπωσιασμένος ζήτησε τη συνέχιση της συνεργασίας, κάτι που δέχτηκε με ευχαρίστηση το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.

   Οι συντελεστές: Συγγραφέας-σκηνοθέτης: Δημήτρης Ρήτας, σκηνικά: Πιπίνα Μπατζιάκα, μουσική-τραγούδια: Χρήστος Νικολόπουλος, σε στίχους Δημήτρη Ρήτα. Έπαιξαν: Σωτήρης Μπακαρός, Βάιος Ρήτας, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Δημήτρης Ρήτας, χορηγός αφισών και προγραμμάτων: Σχολή οδηγών Απόστολος Δημ. Ρήτας.

   Δήμοι κλπ που θέλουν να δουν την κωμωδία αυτή, να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο Δημήτρη Ρήτα στο τηλ. 6976074465

Καλημέρα κύριε Διευθυντά της Εφημερίδας σας

Σας στέλνουμε την είδηση και παρακαλούμε για τη φιλοξενία, βοηθώντας έτσι ένα επαρχιακό θέατρο.

Ευχαριστούμε πολύ.

Ο Διευθυντής του Θεάτρου

Δημήτρης Ρήτας

Διονύσης Αλεξανδρόπουλος-Ανδρόνικος Αντωνίου- Δημήτρης Ρήτας

Σκηνή από την κωμωδία