°F | °C
invalid location provided
Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου
Παρασκευή, 05 Αύγουστος 2022 16:51

Δελτίο Tύπου

Είναι άραγε ο ολοένα αυξανόμενος πληθωρισμός ένα θεόσταλτο οικονομικό φαινόμενο που ήρθε για να δοκιμάσει την πίστη μας;

Είναι η καθημερινή ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά, με την ακραία αύξηση στις τιμές βασικών προϊόντων και υπηρεσιών (πχ τρόφιμα, ενέργεια), κάτι που δεν μπορεί να κάνει κανένας τίποτα;

Αυτή η λογική φυσικά εξυπηρετεί όσους τα επιτρέπουν και με τους χειρισμούς τους στρώνουν το χαλί σε κλέφτες κερδοσκόπους. Μια λογική που είναι σε πλήρη συνάρτηση και συνέπεια με την επικίνδυνη λογική ότι:

1) Για όλα φταίει ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία.

2) Για τις πυρκαγιές που κάνουν κάθε χρόνο στάχτη τα δάση μας φταίνε τα υψηλά θερμικά φορτία και το μικροκλίμα.

3) Για την αποψίλωση και κατάρρευση του ΕΣΥ ευθύνεται η πανδημία και οι ανεύθυνοι πολίτες.

4) Για την ατιμωρησία των επωνύμων βιαστών και παιδεραστών η κύρια ευθύνη βαραίνει τα θύματα και τη νομοθεσία όχι τους θύτες ή τους δικαστές.

5) Οι καθημερινές σχεδόν πλέον γυναικοκτονίες είναι τυχαία περιστατικά, που δε χρήζουν μελέτης και σχεδιασμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση τους.

Η σημερινή κυβέρνηση ως άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας και δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως πολιτική ευθύνη.

-2.5 χρόνια αναμασά την καραμέλα της ατομικής ευθύνης.

-2.5 χρόνια μοιράζει εκατομμύρια στα συστημικά ΜΜΕ για να υποστηρίξουν την προπαγάνδα της για τους υποτιθέμενα τέλειους χειρισμούς της σε κάθε ζήτημα.

- 2.5 χρόνια υποστηρίζει, στηρίζει και συντηρεί απόλυτα χειραγωγημένες διοικήσεις θεσμικών φορέων. Διοικήσεις που επί της ουσίας τίποτα απολύτως δεν διεκδικούν και για τίποτα δεν αντιδρούν. Παρά μόνο σκύβουν το κεφάλι και χειροκροτούν όσους τους εμπαίζουν και τους χρησιμοποιούν.

-2.5 χρόνια προσλαμβάνει αστυνομικούς για την καταστολή και όχι εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, πυροσβέστες.

Μια κυβέρνηση που έχει δείξει το πραγματικά σκληρό της πρόσωπο, αλλά ταυτόχρονα έχει επενδύσει πολλά απ' τα λεφτά μας στην αυτοπροστασία της.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. δε συμμετέχει σε αυτό το στημένο έργο.

Καταγγέλλει την πολιτική που στρώνει ροδοπέταλαστα καρτέλ και τους επιτρέπει να ληστεύουν καθημερινά επί μήνες τον κοσμάκη.

Καταγγέλλει τη σημερινή κυβέρνηση που μπροστά στο τσουνάμι των ανατιμήσεων εμπαίζει τους πολίτες, τάζοντας τους επιδόματα-ψίχουλα.

Καταγγέλλει την προσπάθεια αποπροσανατολισμού του καταναλωτή με:

- Επιδότηση καυσίμων (fuelpass) αντί για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ανά λίτρο, του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων που μας καθιστούν από τις πιο ακριβές χώρες της Ευρωζώνης σε κόστος μετακίνησης.

- Επιδότηση ενέργειας (powerpass) αντί για επιβολή πλαφόν χαμηλής τιμής ανά κιλοβατώρα, σε όλους τους παρόχους ενέργειας, προκειμένου να εξασφαλιστεί φθηνό ρεύμα για κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση.

- Κληρώσεις για ταξιδιωτικά κουπόνια ( τουρισμός για όλους). Φιάσκο με ελάχιστους δικαιούχους.

- Επιδότηση για αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών (Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή). Ακόμα μεγαλύτερο φιάσκο με περισσότερες από 650.000 αιτήσεις να απορρίπτονται,ενώ ταυτόχρονα με τη χρονοκαθυστέρηση της υλοποίησης του προγράμματος οι τιμές των συσκευών έχουν ανέβει κατακόρυφα. Εξαφανίζοντας στην πραγματικότητα το κέρδος της επιδότησης για τον καταναλωτή.

Φίλε καταναλωτή,

Για το ψωμί, το γάλα, το ρύζι, τα μακαρόνια;

Θα περιμένεις και για αυτά άραγε κουπόνια και στο τέλος να λες και ευχαριστώ;

Έτσι δεν pass ΠΟΥΘΕΝΑ.

Αντέδρασε, Αγωνίσου, Διεκδίκησε.

Αναγνώρισε τους σωστούς συμμάχους και ένωσε τη φωνή σου μαζί τους.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...