Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη
Τρίτη, 28 Ιούνιος 2022 16:50

Οι νέοι σχεδιασμοί για ενίσχυση της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ με στόχο τη διεύρυνση της επιρροής του, θα φέρουν μεγαλύτερα προβλήματα στους λαούς.

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην Μαδρίτη στις 29-30 Ιουνίου με στόχο την διεύρυνση της επιρροής του και την ενίσχυση της πολεμικής σύγκρουσης που εξελίσσεται στην Ουκρανία, προετοιμάζει όξυνση του ήδη τεταμένου κλίματος και μεγάλα προβλήματα για την Ειρήνη και την ασφάλεια σε όλο τον κόσμο.

     Στη σύνοδο θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του ΝΑΤΟ που είναι η

αύξηση των δυνάμεων του με ένταξη πρώτα της Σουηδίας και της Φινλανδίας με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας.

     Η ενίσχυση της παρουσίας του στην περιοχή του πολέμου και γενικότερα

στην Ανατολική Ευρώπη.

     Η ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ σε άλλα μέρη του πλανήτη με στόχο

την περικύκλωση της Κίνας.

     Ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση του οπλοστασίου με νέα εξοπλιστικά

προγράμματα που θα πληρώσουν φυσικά οι λαοί. Η Ελλάδα πληρώνει ήδη βαρύ τίμημα με τη συμμετοχή της στις δαπάνες του ΝΑΤΟ.

Οι αποφάσεις λοιπόν που θα ληφθούν μπορούν να προκαλέσουν γενικότερη ανάφλεξη με μεγάλους κινδύνους για όλη την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα για το λαό μας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία παίζει το ρόλο του καλού υπαλλήλου στις επιλογές της ηγεσίας του ΝΑΤΟ, ήταν η πρώτη που έστειλε πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, έχει αναβαθμίσει τις ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και έχει διαθέσει κυριολεκτικά ελληνικά εδάφη και υποδομές για την εξυπηρέτηση ΑμερικανικοΝΑΤΟικών συμφερόντων, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ασφάλεια του λαού.

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί, ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται τα εθνικά συμφέροντα σε σχέση με την Τουρκία, διαψεύδονται συνεχώς αφού καθημερινές δηλώσεις των αξιωματούχων του ΝΑΤΟ (Στόλτενμπεργκ) ενισχύουν την επιθετικότητα του καθεστώτος Ερντογάν.

Απόλυτη στήριξη στις νατοϊκές επιλογές εκφράζουν και κόμματα της αντιπολίτευσης όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ που πρώτος άρχισε τη μεγάλη αναβάθμιση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων.

Οι αποφάσεις της συνόδου θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα μας και στο λαό μας.

Απαιτείται εδώ και τώρα:

αποσυρθεί από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

μας για ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

μας. που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου

πολυδιάστατη φιλειρηνική εξωτερική πολιτική προς όφελος του Λαού. Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί αμυντική συμμαχία. Είναι απολύτως επιθετική και η μόνη λύση είναι η διάλυσή του.

Το Γραφείο Τύπου 28.6.2022

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...