Αύγ   Σεπτέμβριος 2022   Οκτ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1
mod_vvisit_counterΧθές479
mod_vvisit_counterAll8030478
°F | °C
invalid location provided
Επίσκεψη Γιώργου Βαρεμένου
Σάββατο, 25 Ιούνιος 2022 18:30

στο Νοσοκομείο Αγρινίου:

BAREMENOSΚίνδυνος κατάρρευσης των υπηρεσιών του

Τον κίνδυνο κατάρρευσης των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Αγρινίου επεσήμανε ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος μετά από επί τόπου επίσκεψή του, κατά την οποία είχε συναντήσεις με τον διοικητή κ. Σερασκέρη, τον πρόεδρο τηςΈνωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας κ. Αραβανή και εκπροσώπους εργαζομένων. Έφυγαν11 γιατροί μέχρι το τέλος του περασμένου χρόνου, θα φύγουν άλλοι 7 λόγω συνταξιοδότησης ήπαραιτήσεων και έως το τέλος του 2022 ο κατάλογος μπορεί να διευρυνθεί. Την ίδια στιγμή δεν έχει εκδηλωθεί καμμία ενέργεια για την αναπλήρωσή τους.

Το νοσοκομείο διαθέτει πέντε χειρουργεία, αλλά λειτουργεί μόνο το ένα, λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ οι εφημερίες δεν βγαίνουν με τα συγκεκριμένα δεδομένα. Έχουμε ένα κτιριακά άρτιο νοσοκομείο, με σχετικά ικανοποιητικό εξοπλισμό (ο οποίος βέβαια χρήζει συντήρησης) και παρ’ όλα αυτά οι διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία αυξάνονται, αυξάνοντας τον φόρτο εκεί και εντείνοντας τη ανισορροπία και την δυσλειτουργία στο σύστημα. Εσύ μπορεί να μην καλύπτεις τα κρεβάτια σου και ο άλλος να φορτώνεται με ράντζα. Δεν έχει γίνει τίποτε για την ενσωμάτωση στο σύστημα των υγειονομικών που προσλήφθηκαν στην διάρκεια της πανδημίας και οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου. Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εξακολουθούν, από την άποψη εργασιακής σχέσης, να μην υπάρχουν για το υπουργείο. Εκεί που δείχνει τεράστια ετοιμότητα η κυβέρνηση είναι η “τιμωρητική” αντιμετώπιση απέναντι στους εργαζόμενους της φύλαξης, τους οποίους βιάζεται να πετάξει άρον-άρον στον δρόμο για να επαναφέρει το σύστημα των εργολάβων, που είναι και οικονομικά ασύμφορο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν προσφύγει στον εισαγγελέα θέτοντας ζήτημα Απιστίας για όσους εφαρμόζουν τέτοιες αποφάσεις.

Η παθολογία είναι αλληλένδετη στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και το Δημόσιο σύστημα υγείας αποδιοργανώνεται και υποβαθμίζεται, λες και δεν πήραν κανένα μάθημα από την περιπέτεια της πανδημίας, που ανέδειξε τον αναντικατάστατο υγειονομικό και κοινωνικό ρόλο του.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...