°F | °C
invalid location provided
Εγκαινιάστηκε το νέο Κ.Υ. Μύτικα.
Σάββατο, 25 Ιούνιος 2022 18:28

 

Μία χαρούμενη ημέρα για τους κατοίκους και επισκέπτες των 5 χωριών της Δ.Ε. Αλυζίας και των νησιών Καλάμου και Καστού Ιονίου Πελάγους.  


Παρουσία επισήμων από την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και από την τοπική αυτοδιοίκηση, νυν και πρώην διοικητών της 6ης Υ.ΠΕ, του προσωπικού του Κ.Υ. Μύτικα, αλλά κυρίως πλήθους πολιτών της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Κ.Υ. Μύτικα,........

το οποίο μετά από 12 χρόνια κατασκευής(!!!) και περνώντας από χίλια κύματα, έφτασε σήμερα η ώρα να ανοίξει τις πύλες του στους κατοίκους και επισκέπτες των πραγματικά υγειονομικά απομονωμένων περιοχών των 5 χωριών της Δ.Ε. Αλυζίας και των δύο νησιών μας Καλάμου και Καστού Ιονίου Πελάγους.

12 χρόνια για να ολοκληρωθεί ένα έργο δεν περιποιεί τιμή για κανέναν και σίγουρα υπάρχουν ευθύνες γι αυτό, αλλά δεν είναι της ώρας σε μία σημερινή ημέρα χαράς να αναφερθούμε σε αυτά, απλά θα σας παραπέμψουμε σε ένα σύντομο ιστορικό αυτού του έργου (δείτε εδώ) και δεν θα πούμε τίποτα άλλο.

Ζητούμενο μετά και τα εγκαίνια του νέου κτιρίου, είναι η επάνδρωση του με ιατρικό προσωπικό (στο νοσηλευτικό δεν είμαστε άσχημα), τουλάχιστον για αρχή σε βασικές ειδικότητες και φυσικά ο εξοπλισμός του με κάποια απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα. Επίσης κρίσιμο σημείο και ζήτημα ζωής και θανάτου, είναι η εφημέρευση του Κ.Υ. Μύτικα όλες τις ημέρες, που και αυτό εξαρτάται από την επάρκεια προσωπικού.

Μην ξεχνάμε ότι άρχισε η τουριστική περίοδος, ήδη ο πληθυσμός αυξάνει και τα επόμενα χρόνια η τουριστική ανάπτυξη νομοτελειακά θα συνεχιστεί στη περιοχή, όπως επισημαίνει και το ΤΕΕ Αιτ/νίας, όσα εμπόδια με λαθεμένους σχεδιασμούς Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) βάλουν κάποιοι. Οι αποφάσεις του ΠΕΧΩΔΕ και του Νομαρχιακού Συμβουλίου του 1995 και 1998 αντίστοιχα, που ζητούσαν την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών από το παράκτιο μέτωπο και τη συγκέντρωση τους στην ανοικτή θάλασσα, στη περιοχή δυτικά και νότια των Εχινάδων (ιχθυοκαλλιεργητικό πάρκο), είναι η βιώσιμη λύση .

Από τους επισήμους, παρόν στα σημερινά εγκαίνια οι βουλευτές του νομού κ.κ. Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, Γιώργος Βαρεμένος, ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Μιχαήλ Σερασκέρης, φυσικά ο Δ/ντης του Κ.Υ. Μύτικα κ. Γιάννης Χρόνης, ο πρώην υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ κ. Μίλτος Ζαμπάρας, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου συμπατριώτης μας Μυτικιώτης κ. Πάνος Παπαδόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτ/νίας κα Μαρία Σαλμά, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Λύτρας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Πολύζος, Πάνος Παληογιάννης, Λευτέρης Μάντζαρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου κα Χριστίνα Τάπραντζη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτης Στάικος (πρώην Δήμαρχος Αστακού), Πάνος Γκόλιας, Νίκος Ζώγας, οι Πρόεδροι Κοινοτήτων κ.κ. Δημήτρης Φάρρος (Μύτικα), Γιώργος Λιοντάκης (Αρχοντοχωρίου), Αρετή Γριτσίπη (Αστακού), Λάμπρος Πραμαγκιούλης (Βάρνακα), ο πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Τις ευλογίες του Θεού και της Εκκλησίας έδωσαν ο ιερέας του Μύτικα παπά Γιώργης και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Βασίλειος Πόπης.

Ζητούμε εκ των προτέρων συγνώμη, γιατί πιθανόν σίγουρα κάποιον θα ξεχάσαμε, δεν έγινε εσκεμμένα, δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, αυτούς είδαμε και θυμόμαστε.

Για εμάς μεγαλύτερη σημασία έχει η παρουσία των απλών πολιτών, στους οποίους ανήκει το έργο. Περίμεναν με αγωνία 12 ολόκληρα χρόνια να ολοκληρωθεί αυτό το έργο, κάποιοι λίγοι ενεργοί πολίτες πίεζαν με κάθε τρόπο να ξεκολλήσει και θα αναφέρουμε έναν τουλάχιστον, τον κυρ Νίκο τον Νταή και στη τελική, γιατί με δικά τους χρήματα φτιάχτηκε το Κ.Υ. Μύτικα όπως και κάθε δημόσιο έργο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.