Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα475
mod_vvisit_counterΧθές431
mod_vvisit_counterAll8030473
°F | °C
invalid location provided
Υπό κατάληψη
Τρίτη, 12 Απρίλιος 2022 19:55

 

το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος

 

Υπό κατάληψη βρίσκεται το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος 
έπειτα από απόφαση του συλλόγου φοιτητών.......

 
 
Οι φοιτητές ζητούν να μην καταργηθεί το τμήμα και να τους αποδοθεί όπως πρέπει ο ενιαίος και αδιάσπαστος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών που παρέλειψε να συμπεριλάβει το υπουργείο παιδείας!
 
«Φοιτούμε σε ένα τμήμα που από τη στιγμή που δημιουργήθηκε έως και σήμερα δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις από όλες τις πλευρές», αναφέρουν οι φοιτητές σε ανακοίνωσή τους. Οι, εν μια νυκτί, αλλαγές πανεπιστημίων (από Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και εν τέλει στο Πανεπιστήμιο Πατρών), οι πλέον αμέτρητες προσπάθειες κατάργησης του τμήματος, η υποβάθμιση του αλλά και η έως τώρα άρνηση βασικών επαγγελματικών δικαιωμάτων που δικαιούμαστε είναι λίγες μόνο από αυτές.
 
Ωστόσο κάθε φοιτητικός σύλλογος που έχει περάσει μετρά πολλές κερδισμένες μάχες έχοντας καταφέρει αρχικά την μετονομασία του τμήματος από ΤΔΠΦΠ σε ΤΜΗΠΕΡ, την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων Μηχανικού (πλην του Integrated Master), και την άρση αρκετών σχεδίων κατάργησης του τμήματος.
 
Το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος αποτελεί το μοναδικό τμήμα στη Δυτική Ελλάδα που σχετίζεται με το περιβάλλον και επίσης παράγει σημαντική έρευνα στην κατεύθυνση της προστασίας του. Ωστόσο μετά από ένα σύνολο υποσχέσεων και δεσμεύσεων τόσο από το κράτος όσο και από το ίδιο μας το πανεπιστήμιο βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση που διαιωνίζει ένα καθεστώς μη κατοχύρωσης βασικών επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και μη αναγνώρισης του επιστημονικού μας πεδίου από το ίδιο το πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζουμε.
 
Όπως και τότε, έτσι και τώρα συλλογικά στρεφόμαστε για άλλη μία φορά απέναντι στα σχέδιά τους και εναντιωνόμαστε στην υποβάθμιση της ζωής μας.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 
ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ INTEGRATED MASTER ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
 
ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
 
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ»
 
agriniostories