Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Λαϊκή Ενότητα :
Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2022 19:38

  

 «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία για να κλείσει νοσοκομεία»

  

  

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και Σισμανόγλειο, που αγωνίζονται για να κρατήσουν ανοικτά τα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στηρίζει τις δημόσιες δομές υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, παρά τα χιλιάδες κρούσματα και τους χιλιάδες νεκρούς αλλά αναστέλλει την λειτουργία νοσοκομείων, που προσφέρουν υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα:

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο, με αποτέλεσμα να στερηθούν τις υπηρεσίες του χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειες τους. Στο νοσοκομείο μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν εξεταστεί από το ιατρικό προσωπικό 11000 παιδιά και έχουν νοσηλευθεί στις παιδιατρικές κλινικές 1300..Τώρα με την απόφαση της κυβέρνησης τα παιδιατρικά νοσοκομεία περιορίζονται σε δύο, που σημαίνει ότι οι ώρες αναμονής για εξέταση παιδιών θα αυξηθούν, με συνέπεια την ταλαιπωρία ή τον κίνδυνο.

Οι εργαζόμενοι με   απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδίκησαν την συνέχιση

της λειτουργίας αλλά ο υπουργός Πλεύρης επιδεικνύοντας ανάλγητη και αυταρχική συμπεριφορά, προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον των εργαζομένων για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και στις προσπάθειες υλοποίησης των εφημεριών η κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ εναντίον των εργαζομένων.

Το ίδιο συμβαίνει και με το νοσοκομείο Σισμανόγλειο, το οποίο η κυβέρνηση μετέτρεψε για δεύτερη φορά σε 8 μήνες σε νοσοκομείο νόσου covid.

Το Σισμανόγλειο λειτουργούσε μέχρι τώρα χάρη στις ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού, διότι με ευθύνη των κυβερνήσεων δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη τα τελευταία χρόνια, με τραγική συνέπεια γιατροί άλλων ειδικοτήτων «πχ. δερματολόγοι, οφθαλμίατροι,» να εφημερεύουν για ασθενείς με covid.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να διατηρήσουν το νοσοκομείο σε πλήρη λειτουργία, για να προσφέρει υπηρεσίες σε όλους τους ασθενείς.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούν την Τρίτη 18/1/ 2022 9

πμ-12 το μεσημέρι στην πύλη του νοσοκομείου.

Οι αγώνες των υγειονομικών για υπεράσπιση της δημόσιας υγείας μας αφορούν όλους.

     Όχι στο κλείσιμο νοσοκομείων

     Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας και

ενίσχυση των υποδομών.

Η υγεία είναι το σπουδαιότερο κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα.

Το Γραφείο Τύπου 18.1.2022

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...