Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα275
mod_vvisit_counterΧθές295
mod_vvisit_counterAll8167926
°F | °C
invalid location provided
Κορωνοϊός:
Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2022 19:25

 

Τα πιο επικίνδυνα μέρη για να κολλήσει κάποιος

 

Κορωνοϊός: Νέα λίστα σχετικά με τις δραστηριότητες που θεωρούνται οι πλέον επικίνδυνες «εστίες εξάπλωσης» του κορονοϊού κατάρτισαν Βρετανοί επιστήμονες της «επιτροπής σοφών» (Sage) που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για την πανδημία.....
 
Η μελέτη έγινε υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης του Λονδίνου και βασίστηκε σε καθημερινές δραστηριότητες 10.000 ανθρώπων με τους συντάκτες της να διαπιστώνουν ότι τα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους είναι η δεύτερη εστία εξάπλωσης του κορονοϊού μετά τις αγορές σε καταστήματα.
 
Σύμφωνα με την «Τhe Sun», κάνοντας χρήση των μέσων μεταφοράς, οι πολίτες κινδυνεύουν λιγότερο να μολυνθούν από κορονοϊό απ’ ότι εάν αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους.
 
Για τους επιστήμονες, στα υπαίθρια αθλήματα διατρέχει κανείς μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθεί λόγω των «κοινωνικών δραστηριοτήτων» που συνδέονται με τον αθλητισμό καθώς και με τη σωματική δραστηριότητα.
 
 
 
 
Παράλληλα, με τη χρήση των μέσων μεταφοράς ή με επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, οι πολίτες διατρέχουν 1,3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να «κολλήσουν».
 
 
 
 
Η έρευνα έδειξε ότι όσοι έπρεπε να μεταβούν στην εργασία τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Covid σε σχέση με εκείνους που έκαναν τηλεργασία.
 
Πάντως, τα δεδομένα για τη μελέτη συλλέχθηκαν πριν η μετάλλαξη Όμικρον γίνει η κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Πού είναι πιθανό να «κολλήσουμε»:
 
Σε αγορές στα καταστήματα, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 2,18%.
 
Σε ένα άθλημα σε εξωτερικούς χώρους, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,36%.
 
Παίρνοντας λεωφορείο, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,31%
 
Τρώγοντας σε εστιατόριο ή σε καφετέρια ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,29%.
 
Στα μέσα μαζικής μεταφοράς όταν μπάινουμε περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,28%. Το ίδιο ισχύει για όσους πηγαίνουν σε παμπ, μπαρ ή κλαμπ.
 
Σε πάρτι, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,27%
 
Σε γυμναστήριο ή αθλήματα εσωτερικού χώρου, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,27%.
 
Φεύγοντας από το σπίτι για να πάμε στη δουλειά, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,2%.
 
Στο ταξί, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,19%.
 
Στο τρένο ή τραμ, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,18%. Το ίδιο ισχύει και για όσους επισκέπτονται αισθητικό, κομμωτή ή κουρέα.
 
Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 2021.
 
aftodioikisi