°F | °C
invalid location provided
Εορτασμός της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας.
Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2021 18:18

 

 

 Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Αγίου Γεωργίου, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εορτασμός της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας.
Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ & ΤΣ και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία (Interreg)» ως Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020», στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (ECDay) 2021, σε συνεργασία με τον "Δήμο Ξηρομέρου" συμμετέχουν με τη διοργάνωση της περιβαλλοντικής δράσης καθαρισμού των παραλιών, στον καθαρισμό της Παραλίας Αγίου Γεωργίου, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας......

 
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, από τις 09:30 π.μ. έως τις 02:00 μ.μ.
 
Η δράση θα περιλαμβάνει στο πλαίσιο του εθελοντισμού, τον καθαρισμό από απορρίμματα της παραλίας του Αγίου Γεωργίου στον Αστακό, με σκοπό τη συμβολική ανάδειξη και προώθηση των ωφελειών της διασυνοριακής και διακρατικής συνεργασίας και θα συμμετέχουν μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου του "Δήμου Ξηρομέρου".
 
Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον γεγονός και τα αποτελέσματά της γίνονται αισθητά παγκοσμίως. Η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης από τη μία και η προώθηση του εθελοντισμού, αποτελούν σπουδαίο κίνητρο, κυρίως για τους μαθητές. Είναι ένα μέσο για να ενημερωθούν, να συνεργαστούν και να πάρουν πρωτοβουλίες σε ένα θέμα που μας αφορά όλους.
 
Με μότο "Ας καθαρίσουμε μαζί τις παραλίες μας" και την πεποίθηση ότι oι πράξεις συνεργασίας φέρνουν ακόμη πιο κοντά τους ανθρώπους και τις κοινωνίες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε τους κοινούς στόχους μας. Αυτή είναι η ουσία της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, για το λόγο αυτό, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε, συνεισφέροντας στο περιβάλλον μας και ομορφαίνοντας τις παραλίες του "Δήμου Ξηρομέρου".
 
Η Ελλάδα και η Ιταλία εργάζονται πάνω από 25 χρόνια στο κοινό πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα - Ιταλία και εξακολουθούν να εργάζονται μαζί για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
 
Η Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day/ EC-Day) είναι μια πρωτοβουλία του δικτύου του Προγράμματος INTERACT, στην οποία συμμετέχουν όλες οι χώρες – μέλη των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας της ΕΕ, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συνεργασίας στις διασυνοριακές περιοχές της ΕΕ, τόσο εντός των συνόρων της όσο και εκτός αυτών. Αποτελεί μια γιορτή για τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας για τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο πάνω από 70 Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας συμμετέχουν στην Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, με πάνω από 250 εκδηλώσεις συνολικά.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο και είναι ανοιχτή στο κοινό, ωστόσο, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρήσουν τα ισχύοντα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποφυγή εξάπλωσης της COVID-19.
 
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση μας ζητήσετε.
 
Ματούλα Συροπούλου (τηλ.: 2310 469619, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )
 
Έλενα Γιαννοπούλου (τηλ.: 2310 469688, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )
 
FB event:
 
 
ECDAY event:
 
 
dimosxiromerou
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...