°F | °C
invalid location provided
ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

ΥποΣΤΗΡΙΖΩ

Αναγνωρίστε τα συμπτώματα της εξάρτησης από το Διαδίκτυο και ζητήστε τη βοήθειά μας

Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών,  που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων «Π & A Κυριακού», ενημερώνει ότι η πρόληψη από την «εξάρτηση» στο Διαδίκτυο είναι εύκολη, αρκεί να λάβετε εγκαίρως υπόψη σας τα σημάδια που σας δίνει το ίδιο σας το παιδί και να ζητήσετε άμεσα βοήθεια από τους ειδικούς. Και ως γονέας είναι πολύ εύκολο να επισημάνετε αλλαγές του τρόπου συμπεριφοράς του παιδιού σας.

Αν παρατηρήσετε τα παρακάτω συμπτώματα:

  •  Εκνευρισμός όταν το παιδί σας είναι εκτός Διαδικτύου
  •  Χρήση του Διαδικτύου πολύ περισσότερο από το προτιθέμενο
  •  Ξαφνική σχολική αποτυχία
  • Διαταραχές ύπνου και αλλαγή των συνηθειών ύπνου
  • Μειωμένη φυσική δραστηριότητα
  •  Διαταραχή στις οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις
  •  Αλλαγή των συνηθειών του παιδιού σας, όπως π.χ. παραμέληση φίλων, αγαπημένων χόμπι
  • Παραμέληση της προσωπική υγιεινής

επικοινωνήστε άμεσα με τη Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 / help@saferinternet.gr, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. 

Η Γραμμή αυτή, απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία, κ.α.).

Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 είναι χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις, στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης - κατάχρησης διαδικτύου για τα παιδιά και τους εφήβους. Λειτουργεί στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), στο Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Μεσογείων 24, Γουδή, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 09:00-15:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με:

κ. Γιώργο Κορμά

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου - Γραμμή Ενημέρωσης ΥποΣΤΗΡΙΖΩ (Μ.Ε.Υ.)

Κιν. 6977194024

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...