Απρ   Μάιος 2024   Ιούν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Λιβανός στον ΑΝΤ1:
Σάββατο, 26 Ιούνιος 2021 08:56

 

 Πρέπει να ταυτίσουμε τα ελληνικά προϊόντα με την προσπάθεια για ανάπτυξη- Σπάμε τα καρτέλ και στηρίζουμε τους Έλληνες αγρότες

 

Πρέπει να στηρίξουμε τους αγρότες μας, να στηρίξουμε την παραγωγική μας ταυτότητα και την ποιότητα που θέλουμε να χτίσουμε, τόνισε ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1......
«Τα ελληνικά προϊόντα και η στήριξή τους αποτελούν το βασικό μας όπλο για να φέρουμε ανάπτυξη. Πρέπει να ταυτίσουμε τα ελληνικά προϊόντα με την προσπάθεια για ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
«Η ανάπτυξη θα έρθει από την περιφέρεια κι όχι από την Αθήνα, άρα επενδύουμε στην περιφέρεια», τόνισε ο κ. Λιβανός.
 
Τα προϊόντα μας είναι πολύ καλά και πολύ σημαντικά, είπε ο κ. Λιβανός, επισημαίνοντας ότι μέσα από αυτά η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει μέχρι και διπλωματία.
 
«Θέλουμε να σπάσουμε τα καρτέλ», τόνισε ο Υπουργός και ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης και του ΥΠΑΑΤ είναι «να γίνουν οι ίδιοι οι αγρότες επιχειρηματίες».
 
Περιγράφοντας τις κινήσεις που γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση, υπενθύμισε την αλλαγή στο νόμο για την αποφυγή αθέμιτων πρακτικών από τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα.
 
«Εκεί που έκαναν ένα χρόνο ή έξι μήνες για να πληρωθούν οι παραγωγοί, τώρα σε 30-60 μέρες ανάλογα το προϊόν, πληρώνονται», είπε.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους ελέγχους για την «ελληνοποίηση» των προϊόντων, επισημαίνοντας ότι, «έτσι, ανέβηκαν οι τιμές για τους παραγωγούς, χωρίς να σημαίνει ότι μετακυλείεται η αύξηση στους καταναλωτές».
 
«Το ότι θα πιάσουμε τα ελληνοποιημένα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έρθει αρνάκι από το εξωτερικό, σε πιο φθηνή τιμή», είπε, σημειώνοντας πως «ο καταναλωτής έχει επιλογή» επισημαίνοντας ότι τα συγκεκριμένα ελληνικά προϊόντα είναι πιο ποιοτικά και πιο υγιεινά .
 
Σε ερώτημα σχετικά με τη φέτα, απάντησε πως «προστατεύεται από το 2007» και συμπλήρωσε πως «όπου προκύπτει θέμα, είμαστε εκεί και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Η φέτα έχει τρόπους και τόπους παραγωγής. Στηρίζουμε τη φέτα, που όμως θέλει πολλούς ελέγχους».
 
Μάλιστα θύμισε ότι ενώ μέχρι πρόσφατα την περίοδο του Πάσχα γινόντουσαν 500- 600 έλεγχοι, εφέτος έγιναν περισσότεροι από 7.000 και επεβλήθησαν αυστηρά πρόστιμα.
 
«Γι’αυτό θα ενοποιήσουμε τους ελέγχους, θα αυστηροποιήσουμε τα πρόστιμα», σημείωσε προαναγγέλλοντας νέο νομοσχέδιο.
 
Η πρόθεση του ΥΠΑΑΤ για αυστηρούς ελέγχους και στήριξη των ελληνικών προϊόντων έχει περάσει ως μήνυμα στην αγορά του εξωτερικού, σημείωσε ο κ. Λιβανός με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι διεκδικήσεις από άλλα κράτη.
 
Αναφερόμενος στην ανάγκη καταβολής αποζημιώσεων για τον παγετό, τόνισε ότι θα καταβληθεί άμεσα η προκαταβολή του 40% και διευκρίνισε ότι θα καταβληθούν αποζημιώσεις αφού γίνουν εξατομικευμένοι έλεγχοι, κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών ώστε να γίνουν διασταυρώσεις και να μην υπάρξουν αδικίες από επιτήδειους που σε ανάλογες περιπτώσεις δρουν. Σημείωσε επίσης ότι «Όσο αλλάζουν τα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής, αλλάζει και ο τρόπος της αγροτικής ζωής», εκφράζοντας την πρόθεση του υπουργείου να «καλύπτει όλες τις ανάγκες», υπογραμμίζοντας ότι, «προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους αγρότες γρήγορα και διεκδικούμε τη δυνατότητα να πηγαίνουμε χωράφι – χωράφι».
 
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...