Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
246.000 ευρώ εγκρίθηκαν
Παρασκευή, 02 Απρίλιος 2021 14:32

 

για αποκατάσταση ζημιών στο νησί Κάλαμος

 

Νέα συνάντηση του Θανάση Καββαδά
με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα
 
        246.000 ευρώ για την αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου που είχαν καταστραφεί από έντονα καιρικά φαινόμενα στον Κάλαμο ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργών Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, έπειτα από αίτημα που είχε μεταφέρει τόσο σε προηγούμενη συνάντηση, όσο και εγγράφως στον Αν. Υπουργό ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.
Ο Βουλευτής επεδίωξε και είχε νέα συνάντηση με τον κ. Πέτσα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των αιτημάτων που του είχε καταθέσει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, και τα οποία αφορούν την υλοποίηση δημοτικών έργων υποδομών.
Το πρώτο από τα αιτήματα που εγκρίθηκαν είναι η επισκευή του δρόμου στον οικισμό της Επισκοπής Καλάμου, ο οποίος εξυπηρετεί το Κοιμητήριο και ιδιοκτησίες και είχε καταστραφεί από πλημμύρα. Η αποκατάστασή του προβλέπει, πέρα από την οδοστρωσία και τις απαραίτητες επισκευές, και την τοποθέτηση αγωγού ώστε να προληφθούν μελλοντικές ζημιές από υπερχείλιση του παρακείμενου χειμάρρου.
Ο Βουλευτής ανέφερε ότι, πέρα από τα 246.000 ευρώ, για τα οποία ο Δήμος Λευκάδας έφτιαξε τις μελέτες και κατέθεσε το σχετικό τεχνικό δελτίο, η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών, απαιτεί συνολικά 800.000 ευρώ. Ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υπόλοιπες 550.000 ευρώ και διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με το Δήμο Λευκάδας προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και να κατατεθεί το σχετικό τεχνικό δελτίο στο Υπουργείο. Από την πλευρά του ο Αν. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα αναζητηθούν τρόποι να εξευρεθεί το ποσό.
Τέλος, ο Βουλευτής επανέφερε το θέμα της χρηματοδότησης έργων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Στάδιο της Λευκάδας και στις κοινότητες Σφακιωτών, Μαραντοχωρίου, Βλυχού και Καρυωτών, συνολικής αξίας περίπου 800.000 ευρώ. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία προετοιμασίας του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, άμεσα θα εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησής τους.
Σχετικά με την συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:
«Ο Αναπληρωτής Υπουργός των Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας δείχνει από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του μεγάλη ευαισθησία στα προβλήματα της ελληνικής περιφέρειας. Η Λευκάδα έχει ανάγκες και αιτήματα, όπως τα δημοτικά έργα του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης για οδοποιία, αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο, αποκατάσταση ζημιών και άλλα, τις οποίες ανέλαβα να του μεταφέρω προκειμένου να συνδράμω το έργο της αυτοδιοίκησης. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση που έχουμε είναι ιδιαίτερα θετική, αφού μετά και από τη σημερινή μου επίσκεψη ο Αν.Υπουργός ενέκρινε το ποσό των 246.000 ευρώ για το νησί Κάλαμος.
Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει μεγαλόπνοα σχέδια για τη χρηματοδότηση των Δήμων και την υλοποίηση έργων και δράσεων που χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες. Χρειάζεται η συνεργασία και η συνδρομή όλων μας για να αξιοποιήσουμε τα χρήματα που θα έρθουν, και από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πράσινο Ταμείο και, φυσικά, τις σταθερές πηγές του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες και για τα νησιά μας.»
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...