Μάρ   Απρίλιος 2021   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1660
mod_vvisit_counterΧθές4775
mod_vvisit_counterAll7500708
°F | °C
invalid location provided
ΔΗΛΩΣΗ Γιώργου Βαρεμένου
Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2021 19:18

Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας

Καθυστέρηση συντάξεων και μπαζούκας: Όχι άλλο αίμα!

Την πεπατημένη της επικοινωνιακής σαπουνόφουσκας φαίνεται να ακολουθεί ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, στο καυτό θέμα της καθυστέρησης των συντάξεων. Εμφάνισε στοιχεία, που του παρέδωσαν κάποιοι σύμβουλοι -διότι εγώ δεν θέλω να πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος υπουργός ψεύδεται συνειδητά-, σύμφωνα με τα οποία οι μη καταβαλλόμενες συντάξεις είναι 155 χιλιάδες, ενώ στην πραγματικότητα είναι άνω των 400 χιλ., περιλαμβανομένων των επικουρικών. Σχεδόν διπλασιάσθηκαν οι μη καταβαλλόμενες συντάξεις και ο κ. Χατζηδάκης τις παρουσιάζει μειούμενες, στο πλαίσιο των κυβερνητικώνισχυρισμών, διότι στο κάτω-κάτω η διόγκωση δεν έγινε επί δικής του υπουργίας. Υπήρχε το πρόβλημα επί ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο υπουργός. Ναι, υπήρχε, αλλά επί της νέας διακυβέρνησης όχι μόνο δεν αντιμετωπίσθηκε αλλά πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις. Πρόσθεσε μάλιστα, μ’ έναν απροσδόκητα πολεμικό τόνο, ότι ζήτησε από τον ΕΦΚΑ να χρησιμοποιηθούν τα μπαζούκας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. ‘Ωπα, σιγά τα αίματα! Ας αφήσει ο κ. Κωστής Χατζηδάκης για λίγο τα μπαζούκας παρά πόδα και ας είμαστε ειλικρινείς: Ούτε εγώ είμαι ειδικός και ομιλώ ως απλός συμπαραστάτης ταλαιπωρημένων συνταξιούχων, ούτε ο ίδιος έγινε ειδικός επειδή ανέλαβε το υπουργείο.

Με το αντίδωρο φτώχειας που εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης και το ονόμασε εθνική σύνταξη των 384ευρώ μέχρι να βγει η κανονική, απλώς αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και προσπαθεί να το παρακάμψει. ‘Ασε που, πιθανότατα, θα το καθυστερήσει περαιτέρω, διότι πρόσθεσε έναν ακόμη όροφο στην γραφειοκρατία χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις λειτουργίας του. Δεν ξέρω αν αυτό το φανέρωσαν οι γραφειοκράτες στον υπουργό ή αν το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρεται ότι ενοποίησε τα ταμεία σε τρία χρόνια, ενώ η αντίστοιχη διαδικασία στην Γερμανία κράτησε οκτώ χρόνια. Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε στην ενοποίηση των παροχών; Όχι. Επί ΣΥΡΙΖΑ, είχαν προσληφθεί, μέσω ΑΣΕΠ, νέοι στα πλαίσια προγράμματος απασχόλησης στον συγκεκριμένο τομέα έκδοσης των συντάξεων. Η κυβέρνηση τους απομάκρυνε; Ναι. Από τον ΕΦΚΑ συνταξιοδοτήθηκαν 569 υπάλληλοι μέσα στο 2020 και με την κινητικότητα ζητούν να φύγουν άλλοι 1.000. Όπου φύγει, φύγει από το άντρο του χάους. Ποιος θα χειρισθεί το μπαζούκας και ποιόν θα στοχεύσει; Από τον σημερινό υπουργό Εργασίας θα περίμενε κανείς όχι επικοινωνιακά μπαζούκας, αλλά σοβαρή και συντεταγμένη αντιμετώπιση ενός τόσο μεγάλου προβλήματος. Παρατράβηξαν οι επικοινωνιακοί κανονιοβολισμοί, που κοντεύουν να ισοπεδώσουν τον δημοκρατικό διάλογο.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...