Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Yπογραφη της σύμβασης
Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2021 18:55

 

 για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου στον Δήμο Αγρινίου

 

Ο Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου στον Δήμο Αγρίνιο προϋπολογισμού 274.040 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» ......
 
Το σημαντικό έργο προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Συστήματος Παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δηλαδή τη δημιουργία μιας πλατφόρμας παροχής ανοικτών δεδομένων ποιότητας του αέρα με χρήση σύγχρονων αισθητήρων. Τα δεδομένα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την εφαρμογή προληπτικών μέτρων στις περιπτώσεις που προβλέπονται επίπεδα ρύπανσης που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το γενικό πληθυσμό ή ευαίσθητες ομάδες.
 
«Με αυτό το σχέδιο αποδεικνύουμε ότι, επενδύοντας στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την ενημέρωση των πολιτών, προστατεύουμε την εθνική περιουσία μας. Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα συμβάλλουμε για μια περιβαλλοντικά υγιή, βασισμένη στις αρχές και τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης, αναβάθμιση του περιβάλλοντος που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
 
Το έργο περιλαμβάνει ακόμη Σύστημα Παρακολούθησης του περιβάλλοντος με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων και Σύστημα Παρακολούθησης Υδάτινων Πόρων με την λειτουργία τηλεμετρικού συστήματος ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου.
 
Προβλέπεται ακόμη η χρήση Πλατφόρμας επικοινωνίας και συμμετοχικού χωρικού σχεδιασμού σύμφωνα με την οποία οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης θα μπορούν να αξιοποιούν στοιχεία που αφορούν το σχεδιασμό των έργων της πόλης ζητώντας από τους πολίτες να συμμετέχουν και να διαμορφώσουν συλλογικά τα χαρακτηριστικά των έργων και των παρεμβάσεων.
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...