Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Υπεγράφη και ξεκινά το μεγάλο έργο
Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2020 19:56

 

 για τη διπλή σύνδεση της Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό

 

 

Υπεγράφη εχθές το μεγάλο έργο της διπλής σύνδεσης Λευκάδας με τον άξονα Άκτιο-Αμβρακία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, οι υπογραφές μεταξύ της ΑΚΤΩΡ και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έπεσαν εχθές στα γραφεία της υπηρεσίας του υπουργείου στην Πάτρα, ολοκληρώνοντας τη διαγωνιστική διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν 1,5 έτος.....

 

Η εκκίνηση του έργου αυτού έχει και συμβολική σημασία. Θα είναι μία σημαδιακή στιγμή μιας και θα είναι το πρώτο μεγάλο οδικό έργο της νέας δεκαετίας, το πρώτο που υπογράφεται επί υπουργείας του Κώστα Καραμανλή, αλλά και το πρώτο στην μετά-κορωνοϊού εποχή.
 
Η ανάδοχος του έργου ΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει το έργο με ποσοστό έκπτωσης που αγγίζει το 51%. Το έργο περιλαμβάνει δύο τμήματα. Το πρώτο είναι το τμήμα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος και το δεύτερο το Βόνιτσα-Λευκάδα. Αναθέτουσα Αρχή είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ουσιαστικά μιλάμε για την αναβάθμιση των 2 υφιστάμενων τμημάτων σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με 1+1 λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Πρόκειται για το σημαντικότερο οδικό έργο για την ευρύτερη περιοχή καθώς θα αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας στη σύνδεση του νησιού με το Αεροδρόμιο του Ακτίου (από όπου προσγειώνονται δεκάδες τουριστικές πτήσεις από όλη την Ευρώπη) αλλά και με την Ιόνια και Αμβρακία Οδό. Στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός νέου αγωγού ύδρευσης που θα λύσει επίσης το θέμα της παροχής νερού στο νησί της Λευκάδας.
Το κόστος του έργου είναι 48,1εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 39,51εκατ.ευρώ). Η διάρκεια των έργων είναι 34 μήνες, δηλαδή λίγο λιγότερο από 3 χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν τα έργα εκκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, τότε θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν περίπου το ίδιο διάστημα το 2023 (και εφόσον δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις στην κατασκευή τους).
Το οδικό έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με τίτλο Πράξης «Κατασκευή – αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα «Άκτιο – Δυτικός Άξονας».
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο θα εκτελεστεί στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αφορά στην οδική σύνδεση της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας. Η υπόψη οδική σύνδεση προβλέπεται να πραγματοποιείται μέσω 2 νέων οδικών τμημάτων:
α) του τμήματος Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων και
β) του τμήματος Ακτίου – Αγίου Νικολάου, μήκους περίπου πέντε (5) χιλιομέτρων.
Τα νέα οδικά τμήματα αντικαθιστούν ή βελτιώνουν ήδη υπάρχοντα τμήματα. Στο αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας περιλαμβάνεται, επίσης, η κατασκευή κάθε είδους έργων, που αφορούν στον νέο αγωγό ύδρευσης Λευκάδας, συνολικού μήκους περίπου 7,85 km, ο οποίος προβλέπεται να διέρχεται εντός της ζώνης κατάληψης τού ως άνω νέου οδικού έργου. Τα μήκη εμπλοκής του αγωγού ύδρευσης με τα νέα οδικά έργα είναι τα ακόλουθα:
i) τμήμα Άκτιο – Άγ. Νικόλαος, περίπου 2,6 km (από χ.θ. 2+200 περίπου έως χ.θ. 4+800 περίπου)·
ii) τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα, περίπου 5,1 km (από χ.θ. 9+800 περίπου έως χ.θ. 14+900 περίπου).
ypodomes.com
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...