Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα106
mod_vvisit_counterΧθές452
mod_vvisit_counterAll8031035
°F | °C
invalid location provided
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΠΑΠ

 

Ομιλήτρια, στις 6 Δεκεμβρίου, η πρόξενος Μέρω Κεσεσίογλου, πρέσβειρα καλής θέλησης της UNAIDSelepap-2

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρίες, η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου οργανώνει εκδήλωση με καλεσμένη ομιλήτρια την κυρία Μέρω Κεσεσίογλου, Γενική Πρόξενο της Ακτής Ελεφαντοστού, Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της οργάνωσης UNAIDS και Πρόεδρο της οργάνωσης Ελληνική Δράση Αφρικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο στις 7:00 το απόγευμα.

Η κυρία Κεσεσίογλου είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα με διεθνή αναγνώριση για το φιλανθρωπικό της έργο, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της, μεγάλου ευεργέτη της Κωνσταντινούπολης και των Ιεροσολύμων.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σπούδασε στην Γενεύη και μετά το πέρας των σπουδών της εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. Το 1978 ως εθελόντρια των Ηνωμένων Εθνών επισκέπτεται την Δυτική Αφρική όπου οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης την συγκλονίζουν και αποφασίζει να βοηθήσει με κάθε τρόπο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Έτσι, αρχίζει έναν αγώνα που συνεχίζεται έως σήμερα, με απολογισμό έργου την ίδρυση 9 νοσοκομείων, 2 ορφανοτροφείων, 1 μαιευτηρίου, 1 γεωργικής σχολής, 16 μοelepap-1νάδων μεταποίησης προϊόντων, 9 ορνιθοτροφείων, που όλα φέρουν την επωνυμία ΕΛΛΑΣ και σε όλα κυματίζει η Ελληνική σημαία. Εξόπλισε 30 Κέντρα Υγείας και υλοποίησε 70 προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης. Ίδρυσε 70 συνεταιρισμούς όπου απασχολούνται 3.000 γυναίκες, οι οποίες κατάφεραν να αποκτήσου ένα αξιοπρεπές μηνιαίο εισόδημα.

Η δράση της κας Κεσεσίογλου έχει επεκταθεί σε 12 χώρες της Αφρικής όπως Ακτή Ελεφαντοστού, Benin, Ghana, Burkina Faso, Αίγυπτο, Togo, Λιβερία, Αιθιοπία, Γουινέα, Mali, Chad, Νιγηρία, Rwanda.

Θα είναι τιμή για την πόλη μας, να έχουμε κοντά μας αυτή την ξεχωριστή γυναίκα, της οποίας το έργο άρχισε το 1980 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με πυξίδα:

«Η φιλανθρωπία δεν έχει σύνορα διότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ευτυχεί μόνος του».         

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...