Ιούλ   Αύγουστος 2021   Σεπ

ΚΔΤΤΠΠΣ
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα627
mod_vvisit_counterΧθές733
mod_vvisit_counterAll7889536
°F | °C
invalid location provided
Δημοπράτηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το Αγρίνιο
Τρίτη, 19 Μάιος 2020 16:34

 

DHMARXOS-NEA.jpg-2

Ο Δήμος Αγρινίου με μελέτη προϋπολογισμού 74.251,11 € δημοπρατεί την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το Αγρίνιοη οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2016».

Πρόκειται για το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Αγρινίου που προβλέπει την υλοποίηση ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεωνγια την βελτίωση της οδικής ασφάλειας, την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και κάνει ελκυστικούς τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Με ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των μεταφορών διασφαλίζεται η απρόσκοπτη κυκλοφορία των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και των Ατόμων με Μειωμένη Κινητικότητα (ΑΜΚ).

Όλες οι δράσεις είναι εστιασμένες στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου περιβάλλοντος και δίνουν την δυνατότητα στις σύγχρονες κοινωνίες να συμπεριληφθούν στο δίκτυο των Έξυπνων και Βιώσιμων πόλεων, ενεργειακά αποδοτικών και τεχνολογικά αναπτυγμένων.

«Οι πόλεις πρέπει οραματικά να αποκτήσουν μια στρατηγική ουσιαστικής στροφής προς πιο ελκυστικούς και βιώσιμους τρόπους μετακίνησης.Με μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, των εκπομπών αερίων και της κατανάλωσης ενέργειας. Με ποιοτική αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Έχουμε ανάγκη να σχεδιάσουμεοραματικά το μέλλον του τόπου μας.Να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης ημέρας. Το Αγρίνιο, ως ένας σύγχρονος Δήμος, διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις Έξυπνες και Βιώσιμες Ευρωπαϊκές Πόλεις επανασχεδιάζοντας την πολιτική των μεταφορών του, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο Δήμος Αγρινίου ήδη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεταφορών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.)έχει σχεδιάσει τις απαιτούμενες δράσεις του στρατηγικού σχεδιασμού σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ELTIS).

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...