°F | °C
invalid location provided
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» συνεχίζει να προβάλλει την ταινία «ΒΑΘΙΑ ΨΥΧΗ» σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη.

Προβολές καθημερινά: 7.30 & 9.30 μ.μ.   

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, ξεκινά τον 1ο κύκλο των κινηματογραφικών προβολών για την περίοδο 2009-2010, με την ταινία σταθμό στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΙΝ σε σκηνοθεσία Όρσον Γουέλς. Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009 στις 9.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.  

 

Ο Παναιτωλοακαρνανικός Σύλλογος Γυναικών, το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλ/νίας και ο Σύλλογος «Οι φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλ/νίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων Δ΄ τριμήνου 2009 διοργανώνει μουσικοχορευτική συνεστίαση την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009 στο κέντρο «ΚΟΚΚΙΟΣ» από ώρα 8 μ.μ. 

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου Δευτέρα έως Παρασκευή από 11 π.μ.-13.00 μ.μ.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου τιμώντας τη μνήμη πεσόντων Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 11.00, θα πραγματοποιήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών στο 13ο χλμ. Ε.Ο. Αγρινίου-Μεσολογγίου, στο Δ.Δ. Κλεισορρευμάτων υπέρ του ηρωικού συναδέλφου, (Πυρ/μου Ιωάννη Κωστάκη) που έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.   

 

Το ΔΗ.ΠΕΘΕ. Αγρινίου με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, διοργανώνει ένα μουσικό-ποιητικό αφιέρωμα με τον Μανώλη Μητσιά και την Εύα Κοταμανίδου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 στις 9.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο.

 

Ο Λαογραφικός -Πολτιστικός Σύλλογος Μεσολογγίου οργανώνει για το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 7.00 μ.μ. πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» και με ομιλητή το συγγραφέα Γιώργο Σαγώνα στην αίθουσα της Νομαρχίας. Στην εκδήλωση αυτή θα γίνει αναπαράσταση παιχνιδιών από την αρχαία εποχή που επιβιώνουν και στην εποχή μας. Έτσι αποδεικνύεται η πολιτιστική διάρκεια και ενότητα του ελληνισμού. Η όλη εκδήλωση θα είναι εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα.

 

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Νομού Αιτωλ/νίας θα πραγματοποιήσει πολιτιστική ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009 στην Αθήνα, όπου θα επισκεφτεί το νέο μουσείο Ακροπόλεως.

Η αναχώρηση θα γίνει από το χώρο του παλαιού τρένου στις 6.30 π.μ.

Τιμή συμμετοχής 30 ευρώ. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973998117 Ντάουλας Δημήτριος και 6972856321 Αηδόνης Αθανάσιος.   

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» ξεκινά τις ξεκινά τις προβολές με ταινίες τέχνης αφιέρωμα για παιδιά και νέους, για την περίοδο 2009-2010,

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ.. Οι ταινίες θα επαναπροβάλλονται τη Δευτέρα το πρωί αποκλειστικά για τα σχολεία.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Το ξυπόλητο τάγμα» σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Τάλλας.

Είσοδος ελεύθερη  

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου θα προβάλει την ταινία «ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΕΣ» σε σκηνοθεσία Τόνι Γκίλροϊ την Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ώρες προβολής: 7-9 & 9-11 μ.μ. 

Η Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας ξεκινά και φέτος τις διαλέξεις της Σχολής Γονέων περιόδου 2009-2010 σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η βία στην οικογένεια, στο σχολείο, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η επίδρασή της στον ψυχισμό του παιδιού μας» και ομιλητές τους: κ. Βιολέτα Σιγάλα-Δ/ντρια Παιδιατρικής, κ. Νικόλαο Μάνεση-δρ. Πανεπιστημίου Πατρών και Μαρίνα Ριζογιάννη-Δημοσιογράφο.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Αιτωλ/νίας στο Μεσολόγγι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον Μάνο Σφακιανάκη-Δ/ντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα «Δαδίκτυο και Γονείς».

Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι θα παρουσιάζει την έκθεση «Το παιδί και το παιχνίδι» μέχρι την Κυριακή 29 Νοεμβρίου Η έκθεση περιλαμβάνει τριακόσια παλαιά παιχνίδια και παιδικά βιβλία και απευθύνεται όχι μόνο σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους. Τα εκθέματα που χρονολογούνται από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι και τη δεκαετία του 1960, προέρχονται από την προσωπική συλλογή του κ. Ιωάννη Βαβάτση.

Η έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.    

Ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών οργανώνει την «66η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από Πάτρα, Πελοπόννησο, Ιόνια Νησιά και Αιτωλ/νία.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από Τετάρτη 4 Νοεμβρίου έως Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009 στην αίθουσα «ΣΠΥΡΟΣ ΣΩΚΑΡΗΣ» του Μεγάρου Λόγου & Τέχνης. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στα γραφεία του Συνδέσμου μέχρι 20/9/2009.

Επίσης ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών προκηρύσσει τον 7ο πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ με θέμα «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΦΥΤΙΚΟ-ΖΩΪΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ». 

Οι φάκελοι συμμετοχής θα γίνονται δεκτοί μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2009.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...