Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3805
mod_vvisit_counterΧθές2580
mod_vvisit_counterAll5532783
°F | °C
invalid location provided
Το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών
Τρίτη, 20 Αύγουστος 2019 15:07

 

, το σοβαρότερο θέμα που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει

ο Μύτικας και γενικότερα η Δ.Ε. Αλυζίας τα επόμενα χρόνια.

 

 

Στις 23 Ιουλίου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με ανακοίνωση του γνωστοποίησε προς τα μέλη του, την κυκλοφορία ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου με τίτλο: «Ερωτηματολόγιο Κοινωνικής Αποδοχής για την ανάπτυξη της Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας»......

 

Όπως αναφέρει η δράση αυτή λειτουργεί υποστηρικτικά στης δράσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και του ΕΛΚΕΘΕ και ζητά από τα μέλη του να μπουν και να το συμπληρώσουν ανώνυμα (δείτε εδώ).
Προσωπικά θεωρούμε το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, το σοβαρότερο θέμα που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει ο Μύτικας και γενικότερα η Δ.Ε. Αλυζίας τα επόμενα χρόνια, που αυτό θα καθορίσει την αναπτυξιακή πορεία και την φυσιογνωμία της περιοχής στο άμεσο μέλλον, ειδικά μετά την πρόσφατη δυσάρεστη εξέλιξη της ίδρυσης ΠΟΑΥ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) στην περιοχή μας (δείτε εδώ), όπου νέες μονάδες πρόκειται να δημιουργηθούν και μεγάλες επεκτάσεις των υφιστάμενων μονάδων θα υπάρξουν.
Να τονίσουμε ότι για την συγκεκριμένη μελέτη της δημιουργίας ΠΟΑΥ στην περιοχή, η Τ.Κ. Μύτικα δεν γνωμοδότησε, ούτε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ως ο νόμος ορίζει. Το ίδιο ισχύει και για τις Τ.Κ. Κανδήλας και Αρχοντοχωρίου και την Δ.Κ. Αστακού, αλλά και την Τ.Κ. Καλάμου. Εκτιμούμε ότι αυτό δεν έγινε τυχαία, αλλά ήταν επιλογή. Πέρασε στο απαλό και στο αθόρυβο και φυσικά κανένας δεν πρόκειται να σας εξηγήσει γιατί σε ένα θέμα τόσο σοβαρό.
Γιατί δεν γνωμοδότησε η Τ.Κ. Μύτικα; Γιατί δεν ενημερώθηκε ο κόσμος; Γιατί δεν έγινε Γενική Συνέλευση για ένα θέμα τόσο σοβαρό για τον Μύτικα; Απαντήσεις υπάρχουν; Αναμένουμε......
Επαναλαμβάνουμε ότι, επειδή θεωρούμε το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, το σοβαρότερο θέμα που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει ο Μύτικας και γενικότερα η Δ.Ε. Αλυζίας τα επόμενα χρόνια, όπου τουρισμός και ιχθυοκαλλιέργειες είναι αντικρουόμενες δραστηριότητες και δεν μπορούν να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο και μάλιστα σε επίπεδο ίδρυσης ΠΟΑΥ, δική μας προσωπική επώνυμη γνώμη, διατυπωμένη πολλές φορές δημόσια στο παρελθόν, είναι ότι ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών πρέπει να υποστηριχθεί και να αναπτυχθεί απρόσκοπτα, να δώσει δουλειές και εισόδημα σε συμπατριώτες μας, στον χώρο από τις Εχινάδες έξω από τον Αστακό, όπου εκεί βρίσκεται η πλειονότητα τους συγκεντρωμένες σήμερα και προς τα Νότια. Ουσιαστικά μιλάμε για την δημιουργία ενός ιχθυοκαλλιεργητικού πάρκου στην συγκεκριμένη περιοχή από τον Αστακό και προς τα Νότια και η περιοχή προς Βόρεια και Δυτικά, Καστού, Καλάμου, ακτογραμμή Αστακού - Μύτικα, Μύτικα, Παλαίρου, Πογωνιάς να μείνει καθαρή για τουριστική ανάπτυξη.
Οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν και να καταλάβουν την σοβαρότητα του συγκεκριμένου θέματος και ειδικά αυτοί που έχουν επενδύσει ή πρόκειται να επενδύσουν στον τουρισμό της περιοχής.

mytikaspress

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...