Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3032
mod_vvisit_counterΧθές4651
mod_vvisit_counterAll5353533
°F | °C
invalid location provided
Γιορτή της Μητέρας 2019:
Κυριακή, 12 Μάιος 2019 18:40

 Ποιά είναι η γυναίκα που καθιέρωσε τη γιορτή

 

9: Χρόνια μετά την ιδέα της για τη δημιουργία της , η Άννα Τζάρβις έπαιρνε το δείπνο της σε εστιατόριο της Φιλαδέλφια των ΗΠΑ, όταν πρόσεξε ότι στο μενού προσέφεραν μια σαλάτα ειδικά για τον . Παρήγγειλε τη σαλάτα, και όταν της την έφεραν, την πέταξε παραδειγματικά στο πάτωμα, πλήρωσε κι έφυγε.

Η γυναίκα που βοήθησε στη δημιουργία μιας ημέρας αφιερωμένης στις μητέρες όλου του κόσμου, δήλωσε αργότερα ότι το έκανε γιατί δεν άντεχε άλλο την εμπορευματοποίηση που τελικά κατέστρεψε το πραγματικό νόημα της συγκεκριμένης γιορτής.
Όλα ξεκίνησαν από τη μητέρα της Άννα, Αν Μαρία Ριβς Τζάρβις, που είχε ιδρύσει σε πέντε πόλεις των ΗΠΑ ομάδες, οι οποίες αποτελούνταν αποκλειστικά από μητέρες, με σκοπό τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών. Οι ομάδες αυτές παρείχαν ιατρικές υπηρεσίες σε τραυματισμένους στρατιώτες, ρουχισμό και τρόφιμα, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου των ΗΠΑ.
Στις 12 Μαΐου του 1907, δύο χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Άννα Τζάρβις, διοργάνωσε μία τελετή στην μνήμη της και αργότερα διεξήγαγε μία εκστρατεία για να καθιερωθεί η μέρα της μητέρας σαν αναγνωρισμένη γιορτή, κάτι που κατάφερε τελικά το 1914.
 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...