Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3308
mod_vvisit_counterΧθές5801
mod_vvisit_counterAll5206573
°F | °C
invalid location provided
ΑΛΛΑΖΕΙΣ… ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΟΠΤΙΚΗ
Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2019 19:56

Pallas-Mikro-CV-2

ΠΑΛΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ - ΔΗΜΟΣΙ­ΟΓΡΑΦΟΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ-ΑΝΑΛΥΤΗΣ Α.Ε.J/I.F.J.

Όταν αγωνίζεσαι για κάτι πολλά αλλάζουν στη ζωή σου. Ένα από αυτά είναι ότι πλέον δεν κρατάς μόνο ένα προσωπικό ημερολόγιο με πράγματα που θες να καταγράψεις για πάντα, αλλά ένα κοινό ημερολόγιο. Ο χρόνος που φεύγει είναι για τους περισσότερους από μας ένας δύσκολος χρόνος. Ένας χρόνος που είδε τη ζωή του να χειροτερεύει, τα δικαιώματα του να περιορίζονται και το μέλλον του να είναι αβέβαιο.

Αυτές τις μέρες είθισται να γίνονται απολογισμοί, οι οποίοι συχνά τελειώνουν με την ευχή να πάνε τα πράγματα καλύτερα την επόμενη χρονιά.

Οπότε, αν δεν κάνουμε απολογισμό, δεν γράψουμε ευχές. Μάλλον θα ανοίξουμε σελίδες από το ημερολόγιό μας.

Ο περσινός χρόνος ξεκίνησε με τραγικά γεγονότα, μοιραία, τραγικά που σημάδεψαν όλη τη χρονιά. Και εμείς είμαστε εδώ, και ψάχνουμε στους πρωινούς ραδιοσχολιαστές, να μας εξηγήσουνε ότι είμαστε συνένοχοι σε όλα τα δεινά. Μας ενοχλούσε η φοροδιαφυγή ενός ταβερνιάρη, ενός υδραυλικού, μιας κομμώτριας που έκανε την δουλειά από το σπίτι, αλλά δεν μας ενοχλούσαν οι φυγόδικοι τραπεζίτες, τα πάρτι στη Μύκονο, οι καταχραστές του δημοσίου και εκείνοι που φυγάδευσαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

Εμείς ήμασταν ακόμη εδώ, όταν τα συστημικά ΜΜΕ υπηρετώντας τα χρεωκοπημένα αφεντικά τους, μας σερβίριζαν ειδήσεις και fakenews, κομμένες και ραμμένες στα δικά τους οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Λυπούμαστε για την απώλεια των θέσεων εργασίας μας και τα ρίχνουμε στους δανειστές μας, λάθος φταίει η έλλειψη αξιοπρέπειας να παραδεχτούμε ότι όλα αυτά τα χρόνια κάναμε ένα μεγάλο λάθος.

Υποστηρίξαμε με πάθος τη λάθος πλευρά.

Στη χρονιά που πέρασε, όμως όλοι πήγαμε σε πορείες, μαζί συνεχίσαμε να δίνουμε όλοι το παρών και ότι μπορούσαμε για τον αγώνα.

Μάθαμε να συγχωρούμε και να παραβλέπουμε μερικά πράγματα που μας πληγώνουν. Μάθαμε και ανθρώπους. Ανθρώπους που χρόνια ήταν μαζί μας, αλλά στην ουσία δεν τους γνωρίζαμε. Μάθαμε και τι σημαίνει στην πράξη η φράση «η ζωή είναι επτά φορές να πέφτεις και οκτώ να σηκώνεσαι».

Στο δικό μας ημερολόγιο έχει καταγραφεί ότι ο δρόμος δεν θα περπατηθεί αν είμαστε ξυπόλυτοι και ξυπόλυτοι θα είμαστε αν πιστέψουμε ότι μπορεί ο διπλανός μας να τα καταφέρει χωρίς εμάς.

Τέλος, δεν κάνω πια ευχές. Θα πω μόνο, ότι η αλλαγή έρχεται όχι όταν αλλάξει ο χρόνος, αλλά όταν αλλάξει η οπτική μας…