Ιαν   Φεβρουάριος 2020   Μάρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1783
mod_vvisit_counterΧθές4286
mod_vvisit_counterAll5331586
°F | °C
invalid location provided
Είμαστε μπροστά σε μια δημοσκοπική απάτη;
Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2018 18:40


Νίκος Νικολόπουλος:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πριν κάνει εξαγγελίες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, δημοσιεύτηκαν ευρήματα δημοσκόπησης που αναφέρουν ότι το 72% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν αυτές τις εξαγγελίες!
Με αφορμή αυτό το γεγονός και λαμβάνοντας υπόψη καταγγελία της Λαϊκής Ενότητας που αμφισβητεί την αξιοπιστία του εν λόγω γκάλοπ της Marc, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.
Ειδικότερα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής παρατηρεί:
«Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση της Marc που δημοσιεύτηκε στις 9 Σεπτεμβρίου στο «Πρώτο Θέμα», αναφέρεται ότι «72% δεν πιστεύουν τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ».
Η εφημερίδα όμως, όπως και όλα τα κυριακάτικα φύλλα, κυκλοφόρησε Σάββατο απόγευμα 8 Σεπτεμβρίου, η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 3 μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, οι εξαγγελίες Τσίπρα έγιναν στις 8 Σεπτεμβρίου (Σάββατο  βράδυ)»!
Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος συμπεραίνει ότι κατόπιν όλων αυτών προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα, που αφορούν την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, την προφανή επιδίωξη εξαπάτησης των πολιτών, με πιθανή ιδιοτελή σκοπιμότητα του παράνομου κέρδους από εργασία που ίσως και να μην έγινε και ζητάει να κινηθούν οι αρμόδιες δικαστικές και οι ανεξάρτητες αρχές όπως το ΕΣΡ, η Αρχή κατά του «μαύρου» χρήματος κ.α. για τη διασφάλιση της εγκυρότητας των δημοσκοπήσεων.
Τα ερωτήματα που έθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής προς τον Νίκο Παππά είναι τα ακόλουθα:
1ον Το υφιστάμενο ελεγκτικό πλαίσιο πώς εξασφαλίζει την αξιοπιστία των πολιτικών δημοσκοπήσεων και με ποιο νομοθετικό οπλοστάσιο μπορεί να αποτρέπεται η εξαπάτηση και η εμπορία ψεύτικων γκάλοπ;
2ον Είναι βάσιμες οι αιτιάσεις της ΛΑΕ για τη δημοσκόπηση της εταιρίας Marc; Αν ναι, τι προτίθεσθε να πράξετε;
3ον Σαφέστατα προκύπτει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τις ημερομηνίες, πότε τα είπαν οι ερευνητές με τους πολίτες, πότε επεξεργάστηκαν τα ευρήματα, πότε κατέληξαν σε συμπεράσματα; Σ’ αυτά τα ερωτήματα πώς απαντούν οι καναλάρχες στο ΕΣΡ, που συμπράττουν στην εξαπάτηση του κοινού; Το ΕΣΡ έβαλε πρόστιμα και έστειλε την υπόθεση στην Εισαγγελία;
 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...