°F | °C
invalid location provided
Κοιλάδα Αχελώου
Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2018 20:55

Στην Κοιλάδα του Αχελώου ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης για την παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού συστήματος για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφώνRescEU.

Περιοδεία στην Κοιλάδα του Αχελώου θα πραγματοποιήσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για Ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων,  Χρήστος Στυλιανίδης, στις 22 Ιουνίου 2018.

Ο κ. Στυλιανίδης θα παρουσιάσει τοRescEUένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, σε ημερίδα με θέμα Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον” που θα πραγματοποιηθεί στην Κοιλάδα του Αχελώου την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 (11:00-12:15) στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας.

Θα συμμετέχουν επίσης οι ευρωβουλευτέςΓιώργος Γραμματικάκης, Στέλιος Κούλογλου και ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Αλαφογιώργος.

Μετά την ημερίδα ο Επίτροπος και οι ευρωβουλευτές θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα πολιτιστικά μνημεία της Κοιλάδας του Αχελώου και επίσκεψη σε μικρά έργα της περιοχής που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος φορείς και οι φιλόξενοι κάτοικοι της περιοχής θα προσφέρουν παραδοσιακά προϊόντα της Κοιλάδας του Αχελώου στην πλατεία του χωριού Αυλάκι με σκοπό να γνωρίσουν οι καλεσμένοι τοπικά προϊόντα και γεύσεις που με την ιδιαίτερη ταυτότητα και την εξαιρετική ποιότητά τους εντοπίζουν και αναδεικνύουν τις παραδόσεις, την τοπική τεχνογνωσία και την ιστορία του τόπου.

Η ημερίδα θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Δορυφόρου. Επίσης, θα μεταδίδεται και από τα socialmedia ( https://www.facebook.com/acheloosvalleygreece/) και το διαδίκτυο. (Στην παρακάτω διεύθυνση βρίσκεται ο κώδικας για αναμετάδοση:link μετάδοσηςhttps://youtu.be/55DXUGwLRm8

Κωδικός ενσωμάτωσης<iframewidth="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/55DXUGwLRm8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

) Το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο να αναμεταδοθεί από όποιο μέσο ενδιαφέρεται.

Για επικοινωνία: antonios.kossyvakis@europarl.europa.eu

Tel. +32479259667