°F | °C
invalid location provided
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον ΟΑΕΔ
Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2018 20:05

– Δημήτρης Δριβίλας:

Θέλουμε να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας

Στον ΟΑΕΔ βρέθηκαν την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υλοποιώντας την απόφαση που λήφθηκε προ ημερών κατά τη διάρκεια σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να συνεργαστούν οι δύο πλευρές αξιοποιώντας τα δεδομένα που διαθέτει ο ΟΑΕΔ για την ανεργία στη Περιφέρειά μας.

Στόχος της επίσκεψης είναι να υπάρξει σχεδιασμός και έγκαιρη προετοιμασία για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας,  που αναμένεται να ανακοινωθεί για τις Περιφέρειες το επόμενο διάστημα.

Από τη συνάντηση διαπιστώθηκε η δυνατότητα συνεργασίας, αφού ο ΟΕΑΔ, ως αρμόδιος φορέας, διαθέτει τα πληροφοριακά στοιχεία που θα επιτρέψουν στην Περιφέρεια να πραγματοποιήσει ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό για την Κοινωφελή Εργασία, που θα περιέχει ειδικότητες και κατηγορίες ένταξης νέων στην αγορά εργασίας, μακροπρόθεσμα ανέργων, ευπαθών ομάδων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ειρήνη Μαρίνου δήλωσε πρόθυμη να συνδράμει στη προσπάθεια της Περιφέρειας, και με την ουσιαστική συμβολή των συνεργατών της, προσέφερε πολύτιμη βοήθεια, ενώ θα αποστείλει και περαιτέρω στοιχεία, την επόμενη εβδομάδα, τα οποία είναι χρήσιμα για την υποβολή των προτάσεων.

Το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς θα έχει 8μηνη διάρκεια, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ θα περιλαμβάνει κατάρτιση και συμβουλευτική που θα επιτρέπει βελτίωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, προσαρμοσμένων στις σύγχρονες απαιτήσεις των αναγκών της αγοράς εργασίας.

Οι Περιφέρειες θα πρέπει να ετοιμάσουν ολοκληρωμένα προγράμματα, με συγκεκριμένες ειδικότητες, συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους, προσδοκόμενα αποτελέσματα. Και όλα αυτά να έχουν κοινωνικό αντίκτυπο. Οι προτάσεις των Περιφερειών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην σελίδα του Υπουργείου.

«Σχεδιάζουμε την υλοποίηση ενός προγράμματος που πρόκειται να υλοποιηθεί στην περιφέρειά μας έγκαιρα και επιθυμούμε να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα. Εμείς επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο που πρέπει να ενώνει πολλά διαφορετικά σημεία. Αρχικά πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των ανέργων. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε την αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή μας. Θέλουμε, όμως, να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή του και μάλιστα αποτελεσματικά», έχει σημειώσει χαρακτηριστικά ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της Περιφέρειας oΑντιπεριφερειαρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας και η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, ενώ από την πλευρά του ΟΑΕΔ η Περιφερειακή Διευθύντρια Πελοποννήσου Ειρήνη Μαρίνου, η Προϊσταμένη Τμήματος Απασχόλησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου Αναστασία Σιταρα και ο Άγγελος Βώρρος βραβευμένο στέλεχος του ΟΑΕΔ.

Νέο πρόγραμμα για ανέργους 55 έως 67 ετών

Ένα επιπλέον πρόγραμμα αναμένεται να συμπεριλάβει και τις Περιφέρειες. Πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 έως 67 ετών, δηλαδή συμπολίτες μας που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και αδυνατούν να εργαστούν.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας εξέφρασαν τη βούληση να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, προκειμένου και η Περιφέρεια να συμβάλλει, με τις δυνάμεις που διαθέτει, στην καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας, σε ομάδες που δύσκολα επανέρχονται στη αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας ενός έτους, με δυνατότητα επέκτασης και δεύτερου έτους. Για το πρόγραμμα αυτό, η Περιφέρεια θα συμβάλλει με το 50% των δαπανών. Ο ΟΑΕΔ θα αποστείλει στην Περιφέρεια τα στοιχεία που αφορούν ανέργους και ειδικότητές τους, προκειμένου να υποβληθεί πρόταση. Πρόθεση της Περιφέρειας είναι να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες και γι’ αυτό το πρόγραμμα.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...