°F | °C
invalid location provided
Μέσα στο 2015 και οι 4500 προσλήψεις
Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2015 20:31

Κουρουμπλής:KOYROYMPLHS

Γράφει: 
 
 

Φιλόδοξο αποδεικνύεται το σχέδιο Κυβέρνησης και Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, όχι μόνο σε επίπεδο χρηματοδότησης αλλά και χρονοδιαγράμματος.

Την πρόσληψη 4.500 ανθρώπων σε Δημόσια Νοσοκομεία και Πρωτοβάθμια Φροντίδα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στην Αριστοτέλους. Ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε πως θα αφορά γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.

Από αυτές, οι 700 θα αφορούν θέσεις εργασίας σε δυσπρόσιτες περιοχές με μεγάλη ανάγκη, σε νησιά Αιγαίου, Θράκη, Δ. Μακεδονία και Θεσπρωτία. 

Τα ακριβή σχέδια και το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων αποσαφήνισε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και οι 4500 προσλήψεις θα υλοποιηθούν μέσα στο τρέχον έτος, ενώ οι μισές θα αφορούν στην κάλυψη θέσεων στην ΠΦΥ.

Όπως ανέφερε, τις επόμενες ημέρες, με εντολή Τσίπρα, πρόκειται να υπάρξει συνάντηση στον ΑΣΕΠ για να συζητηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξη των προσλήψεων.

Ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε πως στο Σχέδιο Νόμου για την ΠΦΥ θα εξεταστεί και το θέμα της επαναπρόσληψης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που επέλεξαν το ιδιωτικό τους ιατρείο και όχι την αποκλειστική απασχόληση στο ΠΕΔΥ.