Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα260
mod_vvisit_counterΧθές295
mod_vvisit_counterAll8167911
°F | °C
invalid location provided
Δέσμευση Λ. Γρηγοράκου στον Απ. Κατσιφάρα
Τετάρτη, 16 Ιούλιος 2014 19:00

 να παρέμβει για να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης για τον Μαγνητικό Τομογράφο

KATSIFARAS-GRHGORAKOS

Να παρέμβει στον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων ΕΣΠΑ Γιώργο Γιαννούση ώστε άμεσα να «ξεκλειδωθεί» ο κωδικός και να προχωρήσει η προμήθειας του νέου Μαγνητικού Τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίον, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όπως έχει τονίσει και πάλι ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας θα πρέπει να εξαιρεθεί από τη σχετική εγκύκλιο που αναστέλλει τις εντάξεις έργων και τις υπογραφές συμβάσεων, ώστε να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθειά του Μαγνητικού, ενός τόσο σημαντικού μηχανήματος για τη δημόσια υγεία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν επιπλέον τρία σοβαρά ζητήματα: η εργολαβία για το πολυώροφο κτίριο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας», ο γραμμικός επιταχυντής και η δημιουργία Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο Π.Γ.Ν.Π. μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

«Πάντα είχαμε μια άψογη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη. Ήρθαμε για θέματα, στα οποία η Περιφέρεια ήταν έτοιμη και λάβαμε τις απαντήσεις που θέλαμε για τον μαγνητικό τομογράφο, την εργολαβία του «Αγ. Ανδρέα», τον γραμμικό επιταχυντή, ένα ζήτημα που θα δούμε στη συνέχεια και το κέντρο εξωσωματικής που θα κάνουμε στο Π.Γ.Ν.Π. Όσον αφορά το μαγνητικό θα πρέπει να κάνουμε και εμείς κάτι για να τελειώσει το θέμα με τον κ. Γιαννούση. Ένα ζήτημα και μια παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα να αδικηθεί ο Περιφερειάρχης ο οποίος ήταν έτοιμος και τώρα ήρθε πλέον η ώρα να το λύσουμε» σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας δήλωσε: «Είχαμε μια κοινή προσέγγιση σε θέματα που κουβεντιάσαμε. Χαίρομαι γιατί έστω και εκ των υστέρων κατάλαβαν πως είχε δίκιο η Περιφέρεια. Αυτό που προέχει σήμερα είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης να ξεκλειδώσει τον κωδικό και να δοθεί η δυνατότητα να μπει ο μαγνήτης. Ο Άγιος Ανδρέας προχωρά πολύ καλά η Περιφέρεια έχει σηκώσει όλο το βάρος χρηματοδότησης και τα άλλα δύο θεματα με την εξωσωματική και τον επιταχυντή νομίζω θα τα καταφέρουμε στη νέα προγραμματική περίοδο».

Σχολιάζοντας το τι θα γίνει με την αποσυμφόρηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίον που δέχεται καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς από όλη την Περιφέρεια, ο κ. Κατσιφάρας σχολίασε: «Μόλις ολοκληρωθεί η εργολαβία του Αγ. Ανδρέα θα αποσυμφορηθεί το Π.Γ.Ν.Π. Αυτό ήταν και το μεγάλο στοίχημα της Περιφέρειας. Το πήραμε όλο πάνω μας και τελικά γίνεται πράξη».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν σε αυτή εκτός από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, οι υποδιοικητές της 6ης Υ.Πε. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Λένα Αλμπάνη.