Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
«ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΎΣ»

Συνέντευξη τύπου από την υποsyriza2ψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη  Σωτηρίου, που περιόδευσε χθες στην Αιτωλ/νία.

Απαντήσεις για Ε.Ε., Αχελώο, ΚΚΕ

Με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ η Ελένη Σωτηρίου, δεύτερη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκλήρωσε την περιοδεία της που πραγματοποιήθηκε σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το έδαφος για την χθεσινοβραδινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο συντριβάνι.

Την κ. Σωτηρίου, συνόδευε το μέλος της Ε.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Πριμικίρης και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Αναφερόμενη στην περιοδεία της η κ. Σωτηρίου, έκανε θλιβερές διαπιστώσεις, τόσο για την κατάσταση στη Νάυπακτο, με την πολεοδομία, και την ανεργία, όσο και στο Μεσολόγγι, όπου ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου. «Η κατάσταση σε όλον τον νομό είναι θλιβερή και προκαλεί. Πρέπει όλοι οι νέοι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι να πιάσουν το νήμα που τους συνδέει και να στείλουν το μήνυμά τους απέναντι στον δικομματισμό και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά η υποψήφια ευρωβουλευτής. Τόνισε επίσης πως ένας δυνατός ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε αντίσταση και νίκες, σημειώνοντας πως απέναντι στην διεθνή οικονομική κρίση είναι απαραίτητη η ενδυνάμωση όλως των αριστερών κομμάτων της Ευρώπης, επικρίνοντας παράλληλα της αποφάσεις που έχουν εγκριθεί σε επίπεδο Ε.Ε. από τις δυο μεγάλες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, τους συντηρητικούς και τους Σοσιαλδημοκράτες.

Από την πλευρά του οκ. Πριμικίρης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στη νεολαία, τους άνεργους που χάνουν τη δουλειά τους στην ηλικία των 50 και τους αγρότες που πρέπει να αντιληφθούν πως όλες οι αποφάσεις που τους αφορούν βγαίνουν στην Ε.Ε. και πρέπει να αντιδράσουν. «Πρέπει να πούνε όλοι φτάνει πια στο σάπιο δικομματικό σύστημα. Τον κόσμο δεν τον νοιάζουν τα σκάνδαλα, αλλά η ανεργία. Ζητάμε μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που την έχει ανάγκη ο τόπος. Γι'αυτό άλλωστε βλέπουμε και τα παιγνίδια των δημοσκοπήσεων. Θέλουν να χτυπήσουν τον «ανήσυχο της υπόθεσης», τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ξέρουν ότι μπορεί να παρέμβει και να ανατρέψει το σκηνικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πριμικίρης.

ΕΚΤΡΟΠΗ-ΚΚΕ

Ερωτώμενη για την εκτροπή του Αχελώου η κ. Σωτηρίου σημείωσε πως πρέπει πλέον η αντιδράσεις να πάρουν κινηματικό χαρακτήρα, ενώ σχολιάζοντας την κατάσταση στην Αριστερά και την σχέση με το ΚΚΕ, σημείωσε πως για ν'αλλάξει το σκηνικό χρειάζονται κοινές δράσεις στην Αριστερά: «Είμαστε στην ίδια γειτονιά και έχουμε έναν αντίπαλο, τον δικομματισμό και την νεοφιλελεύθερη πολιτική», είπε η κ. Σωτηρίου.

Πάνω στο ίδιο θέμα ο κ. Πριμικίρης σημείωσε πως «...πρέπει κατ'αρχήν να λέμε καλημέρα μεταξύ μας. Είναι απαράδεκτο μπροστά σε αυτήν την λαίλαπα να μην μπορούμε να γιορτάζουμε μαζί την Πρωτομαγιά. Η Αριστερά όταν ήταν ενωμένη μεγαλούργησε. Το ΚΚΕ με το να παραμένει ένα πολιτικό απολίθωμα βοηθάει τον δικομματισμό.»

Ως προς τη βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές, η κ. Σωτηρίου ολοκληρώνοντας την συνέντευξη είπε: «Θέλουμε μια Ευρώπη για τους πολλούς.. Μια Ευρώπη με ξεκάθαρη θέση, και όχι μια Ευρώπη των πολέμων, των διακρίσεων στους μετανάστες και της στήριξης του κεφαλαίου. Τέτοια Ευρώπη δεν την θέλουμε και θα παλέψουμε να την αλλάξουμε.»

Π.Η.Τ

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...