Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΕΡΓΑ €47.800.000 ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ»

 

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος  hliaΣπύρος Σπυρίδων, στα πλαίσια του τακτικού προγράμματος σχετικών δραστηριοτήτων του, επιθεώρησε σήμερα την πορεία υλοποίησης σειράς έργων που κατασκευάζονται στο Νομό Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρίδων, συνοδευόμενος από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, επισκέφθηκε διαδοχικά το εργοτάξιο του έργου «Αποπεράτωση Αποχέτευσης Γαστούνης-Βαρθολομιού» προϋπολογισμού €8.000.000 και τον παρακείμενο Παιδικό Σταθμό Γαστούνης, το νέο κτίριο στην περιοχή Υδραγωγείου του ΤΕΙ Αμαλιάδας (Παραρτήματος του ΤΕΙ Πατρών), προϋπολογισμού €2.119.386, το Εργοτάξιο Κατασκευής του νέου οδικού άξονα «Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα» στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Αμαλιάδας, τον οικισμό «Αμαλιάδα V» με 72 Εργατικές Κατοικίες προϋπολογισμού €9.680.000 που έχουν ανεγερθεί στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Αμαλιάδας και τις εγκαταστάσεις του έργου «Ύδρευση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Ηλείας από τον Ερύμανθο» προϋπολογισμού €28.000.000, στο Βασιλάκι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Νομό Ηλείας, ο κ. Σπυρίδων προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Επισκέφθηκα σήμερα, μαζί με συνεργάτες μου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάθε περιοχής, τα εργοτάξια 4 πολύ σημαντικών έργων για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή του Νομού Ηλείας. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 48 εκατομμυρίων Ευρώ, τα οποία υλοποιήσαμε τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα έχουμε τη χαρά να βλέπουμε να έχουν ήδη παραδοθεί στους τελικούς τους χρήστες, δηλαδή στους κατοίκους του Νομού. Έργα που παραδόθηκαν όχι μόνο εγκαίρως, αλλά και με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, πράγμα απαραίτητο για τη χρησιμότητα και τη βιωσιμότητά τους.

Ενημερωθήκαμε, ακόμα, από τον ανάδοχο για την πορεία υλοποίησης διαφόρων σημαντικών τμημάτων της Ολυμπίας Οδού, συμπεριλαμβανομένου αυτού της περιοχής Αμαλιάδας. Πρόκειται, όπως είναι γνωστό, για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,7 δις Ευρώ και τεράστιας σημασίας για τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Πολύ μεγάλης σημασίας για την Ηλεία είναι επίσης τα άλλα μεγάλα έργα υποδομής που κατασκευάστηκαν ήδη ή κατασκευάζονται, όπως οι αναβαθμίσεις των λιμανιών Κατακόλου και Κυλλήνης, αλλά και το πολιτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, για το οποίο έχουν δεσμευτεί πόροι €20.000.000 από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς. Όλα αυτά τα έργα ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του Νομού και επιταχύνουν την επούλωση των πληγών που άφησαν οι πυρκαγιές του 2007 και ο σεισμός του 2008.

Στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ηλείας είμαστε όλοι σύμμαχοι. Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση εργαζόμαστε από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον, για το καλύτερο αύριο που αξίζει η περιοχή και οι πολίτες της», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...