°F | °C
invalid location provided
Το σχέδιο Αθηνά δεν ανταποκρίνεται
Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 19:07

στον ίδιο το σκοπό που καλείται να παίξει για την παιδεία, και οδηγεί σε αδιέξοδο.

 

Ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Πάνος Σακελλαρόπουλος παραβρέθηκε στο Παναιγιάλειο συλλαλητήριο που έγινε σήμερα με αποκλειστικό θέμα τα ΑΤΕΙ Αιγίου,και δήλωσε:

Μαζί με όλες τις δυνάμεις του τόπου ενώνω και την δική μου φωνή, απαιτώντας από την κυβέρνηση να επαναξιολογήσει την παραμονή και την αναβάθμιση του ΑΤΕΙ.

Παράλληλα εκφράζω την πλήρη αντίθεσή μου στην κατάργηση, συρρίκνωση ή και συγχώνευση του ΑΤΕΙ Αιγίου. Θεωρώ μεγάλη αδικία και τραγικό λάθος της πολιτικής ηγεσίας αν χαθεί η υπάρχουσα υποδομή που έχει παραχωρηθεί με τόση γενναιοδωρία από το Δήμο Αιγίου στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το σχέδιο Αθηνά δεν ανταποκρίνεται στον ίδιο του το σκοπό που καλείται να παίξει για την παιδεία και οδηγεί σε αδιέξοδο.

Αποδεικνύεται πρόχειρο, ανεφάρμοστο, και χωρίς ουσιαστικούς στόχους. Δεν καταρτίστηκε με ενιαία κριτήρια από ακαδημαϊκή ,κοινωνική και οικονομική πλευρά. Δεν αναδιατάσσει τον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά αποσυντονίζει και θέτει σε κίνδυνο σχολές,που το έργο τους έχει καταξιωθεί στην παραγωγική διαδικασία και στην αγορά εργασίας.