Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα476
mod_vvisit_counterΧθές431
mod_vvisit_counterAll8030474
°F | °C
invalid location provided
«Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου»
Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2013 18:50

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου»

 panagiotopoylos12

Με αφορμή την επετειακή 10η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, στις 5 Φεβρουαρίου 2013, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος καλεί το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής ευθύνης του για την αξιοποίηση του υλικού του ενημερωτικού κόμβου Internet -Safety (http://internet-safety.sch.gr) με απώτερο στόχο την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους.

Μέσω του ενημερωτικού κόμβου Internet -Safety, μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς έχουν πρόσβαση σε πλούσιο και ποιοτικό υλικό με το οποίο μπορούν να:

  • 1) Παρακολουθήσουν τις ζωντανές μεταδόσεις εκδηλώσεων με θέμα το ασφαλές διαδίκτυο, που θα μεταδίδονται από το ΠΣΔ στη διεύθυνση http://live.sch.gr «Ζωντανές Μεταδόσεις».
  • 2) Πραγματοποιήσουν ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες σχετικά με τη «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013» μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της: «Connect with respect! - Σύνδεση με σύνεση!», και διοργανώνοντας δικές τους εκδηλώσεις στο σχολείο.
  • 3) Οργανώσουν μία εκδήλωση σε επίπεδο σχολείου για την παροχή οδηγιών προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο
  • 4) Διοργανώσουν ενημερωτικές ημερίδες εμβαθύνοντας σε θέματα ασφαλούς χρήσης των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, αντιμετώπισης του κυβερνοεκφοβισμού, προστασίας της ιδιωτικότητας, προστασίας από ηλεκτρονικές απάτες, κ.ά.

 Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε σχετικά: « Η  Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου  δίνει την ευκαιρία να αναζητήσουμε τρόπους με τους οποίους γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να θωρακίσουν τους μαθητές απέναντι στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη σωστή χρήση του διαδικτύου. Η ορθή και επιστημονική ενημέρωση των νέων σε ζητήματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και η ανάπτυξη υπεύθυνης και κριτικής στάσης απέναντι στη χρήση του, αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας ενώ απαιτείται η συντονισμένη προσπάθεια από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη απέναντι σε ζητήματα όπως το παραπάνω και στόχος της είναι η έμπρακτη στήριξη όλων των ατόμων και φορέων που ασχολούνται με  αυτό.»