Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3106
mod_vvisit_counterΧθές3590
mod_vvisit_counterAll4627495
°F | °C
invalid location provided
«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες»
Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018 16:48

                           

 

Απάντηση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου στην ανακοίνωση του Δ.Τραπεζιώτηγια τη δημιουργία Μουσείου Καπνού στο Αγρίνιο:

 

«Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Βαρεμένος γνωστοποίησε, σε συνάντηση με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την παραχώρηση των κτηρίων του Καπνικού Σταθμού Έρευνας Αγρινίου προκειμένου να δημιουργηθεί Πολιτιστικό Κέντρο και ένα Μουσείο Καπνού. Ένα εγχείρημα που σύμφωνα με την ανακοίνωση θα αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πατρών. Σήμερα ο κ. Τραπεζιώτης επαναφέρει το θέμα ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή. Γιατί άραγε;

Είναι προφανές ότι κάπου εδώ καταρρέουν οι πολύ πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τραπεζιώτη για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Και ακόμη χειρότερα, είναι πρόδηλη η βουλιμική του διάθεση για ανέξοδη προβολή.

Η αλήθεια είναι μία. Ότι, ως αντιπολίτευση, κατέχει το θλιβερό προνόμιο να στερείται παντελώς προτάσεων και να κάνει κριτική με μόνο όπλο τον πολιτικό καιροσκοπισμό.

Όσον αφορά τις αποθήκες Παπαπέτρου, τις οποίες αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τραπεζιώτης με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων, είναι ιδιοκτησία του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως όλοι γνωρίζουν, εδώ και πολλά χρόνια με την δέσμευση από το 2012 να γίνει Διαχρονικό Μουσείο. Δυστυχώς, ενώ οι υποσχέσεις ήταν πολλές, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την χρηματοδότησή του. Ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αξιοποίησή του .

Το ζητούμενο είναι να λειτουργούμε στοχευμένα και μεθοδικά. Η Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με τέτοια προχειρότητα και σημαίες πολιτικών σκοπιμοτήτων. Οι Δημότες Αγρινίου κουράστηκαν να τους τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες».