Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1791
mod_vvisit_counterΧθές4775
mod_vvisit_counterAll7500839
°F | °C
invalid location provided
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2021 16:06

  

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας

                                                              

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς : Τον Πρωθυπουργό

Τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτος ο αποκλεισμός των φαρμακοποιών από την πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά του Covid-19».

Κύριε Υπουργέ,

Με την εκκίνηση της διαδικασίας του εμβολιασμού κατά του Covid-19, παρατηρήθηκε ο αποκλεισμός των φαρμακοποιών από την πρώτη φάση. Ο κλάδος των φαρμακοποιών έχει στηρίξει την όλη προσπάθεια κατά της πανδημίας από την πρώτη στιγμή και χωρίς καμία διακοπή και επαρκή μέτρα προστασίας.

Τα φαρμακεία, ως πρώτο σημείο επαφής με τους πολίτες για θέματα υγείας και λόγω της επαφής κυρίως με ομάδες υψηλού κινδύνου, επιβάλλεται να περιληφθούν άμεσα στο Σχέδιο «Ελευθερία».

Τον έντονο προβληματισμό τους για την απόφαση αυτή της κυβέρνησης απευθύνουν, με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης.

Με βάση τα προαναφερόμενα, κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε, να λάβετε υπ’ όψιν σας, τα όσα σας επεσήμανα και να επανεξετάσετε άμεσα την ένταξη του κλάδου των φαρμακοποιών στην πρώτη φάση των εμβολιασμών, γεγονός που θα βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, ιδιαίτερα σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας.

Η βουλευτής

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου