Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1744
mod_vvisit_counterΧθές4775
mod_vvisit_counterAll7500792
°F | °C
invalid location provided
Ανασχηματισμός:
Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2021 14:08

 

 Οι νέες θέσεις, οι αλλαγές και τα νέα πρόσωπα

 

Αλλαγές σε υπουργικές θέσεις, είσοδος νέων προσώπων και νέες θέσεις σε υπουργεία περιλαμβάνει ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε από τον Χρήστο Ταραντίλη  ο οποίος αναλαμβάνει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στο υπουργείο Παιδείας υφυπουργός, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής αναλαμβάνει η Ζέτα Μακρή ενώ υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης αναλαμβάνει ο Άγγελος Συρίγος.

Ζέτα Μακρή © Eurokinissi Ζέτα Μακρή  

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη θέση του Γιάννη Βρούτση παίρνει ο Κωστής Χατζηδάκης ενώ υφυπουργός αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια ορίστηκε η Μαρία Συρεγγέλα.

Μαρία Συρεγγέλα © Associated Press Μαρία Συρεγγέλα  

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίστηκε και ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τις υπηρεσίες υγείας.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας νέος υπουργός είναι ο Κώστας Σκρέκας, στη θέση του Κωστή Χατζηδάκη ενώ ο Γιώργος Αμυράς αναλαμβάνει υφυπουργός αρμόδιος για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Κώστας Σκρέκας © Eurokinissi Κώστας Σκρέκας  

Γιώργος Αμυράς © Eurokinissi Γιώργος Αμυράς  

Τη νέα θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα σύγχρονου πολιτισμού αναλαμβάνει ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης © Eurokinissi Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης  

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Γιώργος Κώτσηρας αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού αρμόδιου για θέματα διεθνούς συνεργασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Γιώργος Κώτσηρας. © Eurokinissi Ο Γιώργος Κώτσηρας.  

Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει πλέον ο Μάκης Βορίδης με αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας- Θράκης τον Σταύρο Καλαφάτη.

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος υφυπουργός για ειδικά ψηφιακά έργα και το κτηματολόγιο ορίστηκε ο Γιώργος Στύλιος.

Ο Γιώργος Στύλιος © Eurokinissi Ο Γιώργος Στύλιος  

Στο υπουργείο Ναυτιλίας, υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κλάδου πλοίων αναλαμβάνει ο Κώστας Κατσαφάδος.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη θέση του Μάκη Βορίδη αναλαμβάνει ο Σπήλιος Λιβανός ενώ ο Γιάννης Οικονόμου αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού αρμόδιου για την κοινή αγροτική πολιτική.

Ο Σπήλιος Λιβανός © Eurokinissi Ο Σπήλιος Λιβανός  

Στο υπουργείο Τουρισμού, η πρώην υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αναλαμβάνει υφυπουργός αρμόδια θα θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών τουρισμού.

Στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τη νέα θέση της υφυπουργού αρμόδιας για την ένταξη αναλαμβάνει η Σοφία Βούλτεψη.

Σοφία Βούλτεψη © Eurokinissi Σοφία Βούλτεψη  

Υφυπουργός παρα των Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας ορίστηκε ο Θοδωρής Λιβάνιος.

Ο Γιάννης Βρούτσης, ο Γιάννης Μπουγάς και οι Χρήστος Μπουκώρος και Θάνος Πλέυρης προτείνονται για τις θέσεις του γραμματέα της ΚΟ, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και των αναπληρωτών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αντιστοίχως.

Από τις θέσεις υφυπουργών αποχωρούν οι Βασίλης Διγαλάκης (Παιδείας), Δημήτρης Οικονόμου (Περιβάλλοντος), Μάνος Κόνσολας (Τουρισμού), Γρηγόρης Ζαριφόπουλος (Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Θεόδωρος Καράογλου (Εσωτερικών, με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης). Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.