Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα268
mod_vvisit_counterΧθές295
mod_vvisit_counterAll8167919
°F | °C
invalid location provided
ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ:
Σάββατο, 28 Μάιος 2022 16:06

 

 Οι παρεμβάσεις της παράταξης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

 

Καταθέσαμε, ως δημοτική παράταξη, πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, όπως για τον Παναιτωλικό, τα μεγάλα έργα και τον επανασχεδιασμό παρεμβάσεων εντός αστικού ιστού......

 
 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ
 
Καταθέσαμε ψήφισμα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να καταγγείλουμε την οργανωμένη επίθεση που δέχεται ο Παναιτωλικός, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια αμφισβήτησης του ήθους και των αξιών που πρεσβεύει διαχρονικά. Δηλώσαμε απερίφραστα ότι όσοι επιδιώκουν να μεταφέρουν τους αγώνες εκτός γηπέδων και να προκαλέσουν τους φίλους του Παναιτωλικού θα μας βρουν απέναντί τους.
 
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας Μάκης Μπελεβώνης δήλωσε σχετικά: «Ο σύλλογος με το τεράστιο κοινωνικό έργο, την ανεξαρτησία και τις αρχές που υπηρετεί διαχρονικά, δεν μπορεί να διαβάλλεται με μεθοδευμένες ενέργειες και αθέμιτα μέσα»
 
ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ- ΑΓΡΙΝΙΟ -ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΛΑΜΙΑ
 
 
Συμπληρώθηκαν δυόμιση μήνες από την ανοιχτή σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου της Συντονιστικής Επιτροπής πολιτών για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι με βουλευτές, αυτοδιοικητικούς και φορείς της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας.
 
Λίγες μέρες μετά είχαμε ενημερωθεί από τον κ. Δήμαρχο ότι υπήρχε η πρόθεση να γίνει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή αρχές Απριλίου, όμως ακόμη το Συντονιστικό πολιτών αναμένει.
Ενώ η κυβέρνηση μας αγνοεί επιδεικτικά το αίτημα για ένα τέτοιο αναπτυξιακό έργο, συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους σε ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα.
Η κ. Σταρακά πρότεινε στον κ. Δήμαρχο να επικοινωνήσει εκ νέου με τον Υπουργό Υποδομών και, εφόσον δεν λάβει συγκεκριμένη δέσμευση για συνάντηση εντός των επόμενων 10 ημερών, να καλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο και εκείνο με απόφασή του να καταγγείλει τον Υπουργό και την κυβέρνηση.
«Στην κυβερνητική αφωνία πρέπει να αντιδράσουμε συντεταγμένα και δυναμικά», τόνισε η επικεφαλής της παράταξης Χριστίνα Σταρακά, επισημαίνοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να στείλει ισχυρό και αποφασιστικό μήνυμα τερματισμού του εμπαιγμού και της απαξίωσης του Αγρινίου.
 
 
 
 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
 
 
 
Ζητήσαμε από τον κ. Δήμαρχο να μας ενημερώσει πού βρίσκεται το θέμα της παραχώρησης έκτασης για την δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου υπενθυμίζοντας ότι στην πρώτη θητεία της δημοτικής αρχής, με την προηγούμενη κυβέρνηση, υποστήριζε ότι με μια απλή υπογραφή η έκταση μπορεί να παραχωρηθεί.
Η επικεφαλής της παράταξης Χριστίνα Σταρακά επισήμανε: “ Δεν είναι δυνατόν για τόσο κρίσιμα ζητήματα να υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης του Δημοτικού συμβουλίου. Είστε στον όγδοο χρόνο της θητείας σας κ. Δήμαρχε, η κυβέρνηση άλλαξε και αυτή η περιβόητη υπογραφή… ακόμη;”.
 
Να σημειωθεί ότι η παράταξή μας επανέφερε παλαιότερη πρόταση της παράταξης , να υπάρξει ειδική συνεδρίαση με όλα τα θέματα που αφορούν τα μεγάλα έργα στον Δήμο Αγρινίου .
 
 
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
 
 
 
Η Χ. Σταρακά ανέφερε σχετικά με το θέμα: «Η δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής. Σε δήλωση του στις 17 Σεπτεμβρίου του 2020 ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Τζιώλης έλεγε τα εξής:
«Το Οpen Mall του Αγρινίου προχωράει γρήγορα. Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί ο πρόχειρος διαγωνισμός για τη μελέτη της δημιουργίας του Open Mall και εκτιμούμε πως εντός ενός τριμήνου, αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, το έργο θα δημοπρατηθεί».
Δεν κατανοούμε πως αντιλαμβάνεται την έννοια « γρήγορα» η δημοτική αρχή γιατί διαπιστώνουμε ότι, δυο χρόνια μετά, όχι μόνο γρήγορα δεν προχωράει το έργο αλλά ουσιαστικά είναι στάσιμο και δεν γνωρίζουμε τους λόγους που κωλυσιεργεί η υλοποίηση του.
 
Βασική προϋπόθεση του προγράμματος των Ανοιχτών Εμπορικών Κέντρων ήταν να δηλώσει συμμετοχή συγκεκριμένο ποσοστό επαγγελματιών που διέθεταν επιχείρηση στον εκάστοτε δρόμο.
Επειδή αυτό το έργο είναι σημαντικό για τον εμπορικό κόσμο της πόλης, καλέσαμε την δημοτική αρχή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.
 
 
 
 
ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΓΡΙΒΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
 
 
 
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας, Πάνος Καψάλης, ανέφερε σχετικά με το θέμα:
 
“Τρία χρόνια μετά την κατεδάφιση του κτιρίου, με σκοπό την ανάπλαση και τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου, διαπιστώνουμε ότι το έργο δεν προχωράει.
Μάλιστα, αντί να αναβαθμιστεί ο χώρος, μάλλον έχει υποβαθμιστεί με τον σταθμό ηλεκτρικών ποδηλάτων, τον οποίο η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί ότι θα τον μετατοπίσει μετά από παρέμβαση μας.”
Ζητήσαμε να ενημερωθούμε από τον Δήμαρχο γιατί καθυστερεί η υλοποίηση του έργου, τρία χρόνια μετά την κατεδάφιση του κτιρίου.
Ποιός είναι ο προγραμματισμός και το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου;
 
 
 
 
ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
 
 
 
Με αφορμή την εκμίσθωση χώρου αναψυχής στην Παλαιά Αγορά η επικεφαλής της παράταξης Χ. Σταρακά πρότεινε να υπάρξει επανασχεδιασμός χώρων, προκειμένου η Λαχαναγορά να είναι σημείο αναφοράς, αν όχι σημείο κατατεθέν για το Αγρίνιο. Ένας χώρος γεμάτος ζωή, διαδραστικός, όπου ο επισκέπτης θα βρίσκει από πώληση αγαθών μέχρι street food με τοπική κουζίνα έως ένα πλήθος από δράσεις που θα κρατούσαν αυτό το χώρο στο επίκεντρο της ζωής της πόλης.
Τόνισε ότι η Λαχαναγορά παραμένει δίχως σχέδιο λειτουργίας γιατί δεν υπάρχει έμπνευση. Παρότι είναι στο κέντρο της πόλης, τον περισσότερο καιρό είναι όχι απλώς άδεια αλλά κλειστή.
Αναπόφευκτα, η Χ. Σταρακά προέβη και σε αντιπαραβολή της Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου με την Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη, μια παράλληλη ιστορία 100 χρόνων, επισημαίνοντας:
 
“Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη προς λειτουργία η αναγεννημένη Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη που κατασκευάσθηκε πριν ένα αιώνα μαζί με την δική μας Αγορά (Λαχαναγορά) αλλά οι συγκρίσεις είναι δραματικά σε βάρος μας.”
 
 
 
Κλείνοντας η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήλωσε:
 
«Η παράταξη μας θα συνεχίσει μαχητικά με τις παρεμβάσεις της να αναδεικνύει όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής στον Δήμο μας αλλά και στην προοπτική ο Δήμος να έχει το μέλλον που του αξίζει. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που βλέπουμε ότι μετά από δύο θητείες για την παρούσα δημοτική αρχή δεν διαφαίνεται έμπνευση και ισχυρό διεκδικητικό πλαίσιο για να έχει το Αγρίνιο αυτό που του αξίζει και του αναλογεί.»